Fideuà amb allioli

Categoria:
Dieta: kosher
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Fideus gruixuts
  • 300 grams de molles de bacallà dessalades
  • 1 gra d'all
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pastilla de brou de peix
  • Sal i pebre al gust

Per a l'allioli:

  • 1 got d'oli de gira-sol
  • 1 ou
  • 1 gra d'all
  • Sal al gust

Elaboració

1. Primer de tot posem a daurar l'all tallat a làmines en una paella antiadherent amb oli d'oliva calent.
Daurem les molles de bacallà i reservem.
2. En el mateix oli hi tirem els fideus (3 grapadets de fideus per persona i 1 més per a qui vulgui repetir), els torrem una mica i reservem.
3. En una altra paella amb una mica d'oli calent daurem la ceba picada.
Afegim el pebrot picat i sofregim.
4. Quan veiem que les verdures ja estiguin tovetes, hi tirem la pastilla de brou i una mica d'aigua i triturem amb la batedora.
5. Incorporem els fideus reservats i cobrim amb aigua, que ens sobri uns 2 dits.
6. Mentrestant preparem l'allioli. Tirem 1 ou i all al gust (un trosset pot ser suficient si no el volem molt fort) en el got de la batedora i batem. A continuació, a poc a poc i amb la batedora recolzada en el fons, anem tirant-hi oli de gira-sol.
A mida que es vagi formant la salsa anem aixecant la batedora i continuem batent fins a aconseguir la consistència que volem. Tirem sal al gust i 1 got més o menys d'oli (depenent de si ens agrada més dens o més líquid).
Un cop tinguem l'allioli el refredem a la nevera.
7. A meitat de la cocció dels fideus, afegim les molles de bacallà reservades i ho deixem a foc mig fins que tinguem els fideus al seu punt. Si veiem que necessitem més líquid, afegim una mica més d'aigua.
8. Rectifiquem de sal i ja estarà llest per a servir.

Notes

La recepta original seria amb gambes, però jo la he fet amb bacallà per a tal de fer-la kosher.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

381 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!