Locro argentí

Categoria:

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 500 grams de blat de moro groc
  • 300 grams de mongetes ("porotos" en argentí) blanques
  • 500 grams de carbassa ("zapallo" en argentí)
  • 500 grams d'ossobuco de vedella amb os
  • 200 grams de cansalada de xai, vedella o gall dindi
  • 200 grams de salsitxes de vedella
  • 300 grams de bondiola de vaca
  • 2 litres de brou de verdures
  • 2 alls
  • 4 porros
  • 3 cebes blanques
  • 3 cullerades de pebre vermell dolç
  • 3 cullerades de comí en pols
  • 1 cullerada de mostassa en gra
  • Sal i pebre
  • Oli d'oliva
  • Mantega

Elaboració

1. 24 hores abans de preparar el plat, rentem i submergim en aigua el blat de moro groc partit i les mongetes, en recipients separats.
2. El dia següent posem el blat de moro groc juntament amb la carbassa tallada a mirepoix (daus petits) en una olla. Cobrim amb aigua abundant i cuinem a foc lent durant aproximadament 3 hores fins que la carbassa es desfaci gairebé del tot, aconseguint espessir la preparació.
3. En una altra olla, preferiblement de fang, preparem la carn. Tirem mantega i oli d'oliva, apugem el foc, tirem tots els talls de carns tallats en cubs de 2 cm. i els segellem.
4. Afegim els alls, els porros i les cebes tallades a mirepoix. Un cop tots els ingredients estiguin marcats, afegim pebre vermell dolç, comí i els dos litres de brou. Tapem i cuinem a foc mig durant 5 hores més.
5. A les 4 hores i mitja de cocció, tirem les mongetes escorregudes i les cuinem no més de 25-30 minuts, ja que si no podrien desfer-se.
6. Un cop llestes les dues preparacions les fusionem, afegim sal i pebre i deixem reposar una mitja hora.
7. Finalment servim un "veritable i tradicional locro andí" en la seva típica cassola de fang.

Notes

Aquesta recepta és per a entretenir-s'hi, amb temps i curiositat (és un plat típic festiu dels argentins -o més ben dit de les mestresses bonorres argentines que són les que el fan he he!- d'un cop a l'any). He eliminat el porc per fer la recepta kosher.


Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

339 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!