Espigalls ofegats
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 1,500g d'espigalls
- 2 cebes tendres
- 1 manat d'alls tendres
- 4 tires de cansalada virada
- 4 butifarres negres
- 1 pam de llangonissa
- Oli, sal, menta fresca, llorer, pebre vermell dolç
- Un raig de vi blanc
4 racions
Utensilis
Una olla i un plat fondo, si pot ser de terrissa.
Elaboració
Es renten i tallen totes les verdures
La cansalada i llangonissa es fàn a trossets petits
En una olla i tot en fred es vàn posant en aquest ordre: espigalls a trossets, cebes, alls, cansalada, botifarres negres senceres, llangonisa, oli un raig, sal, menta un manat generós, 1 fulla de llorer i una cullereta de postres de pebre vermell, un raig de vi blanc, de cuinar.
Una vegada posat tot a l'olla es sacsa en moviments rotatoris i de dalt a baix, per barregar-ho tot,
i es posa al foc baixet, amb un plat sopero plé d'aigua, aquesta farà vapor i en pendrà el que necesiti
el guisat, si no es và vigilant i si cal afegir miquetes d'aigua.
Es sap que es cuit quan la verdura a minvat i es tendre tot plegat.
1h
Notes
Es una recepta molt antiga de casa meva i, la serveixo per completar-la i a part, amb una truita de ceba i sardines a la brasa i cadascú en pren el que més goig li fa.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2472 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.