Espigalls ofegats
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 1,500g d'espigalls
- 2 cebes tendres
- 1 manat d'alls tendres
- 4 tires de cansalada virada
- 4 butifarres negres
- 1 pam de llangonissa
- Oli, sal, menta fresca, llorer, pebre vermell dolç
- Un raig de vi blanc
4 racions
Utensilis
Una olla i un plat fondo, si pot ser de terrissa.
Elaboració
Es renten i tallen totes les verdures
La cansalada i llangonissa es fàn a trossets petits
En una olla i tot en fred es vàn posant en aquest ordre: espigalls a trossets, cebes, alls, cansalada, botifarres negres senceres, llangonisa, oli un raig, sal, menta un manat generós, 1 fulla de llorer i una cullereta de postres de pebre vermell, un raig de vi blanc, de cuinar.
Una vegada posat tot a l'olla es sacsa en moviments rotatoris i de dalt a baix, per barregar-ho tot,
i es posa al foc baixet, amb un plat sopero plé d'aigua, aquesta farà vapor i en pendrà el que necesiti
el guisat, si no es và vigilant i si cal afegir miquetes d'aigua.
Es sap que es cuit quan la verdura a minvat i es tendre tot plegat.
1h
Notes
Es una recepta molt antiga de casa meva i, la serveixo per completar-la i a part, amb una truita de ceba i sardines a la brasa i cadascú en pren el que més goig li fa.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2150 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Mercè, imagino que la deus haver tastat! Celebró que t'hagi agradat!
Quina bona pinta..!!!
Nuri, els espigalls es una varietat de la familia de les cols, ara es la temporada, si vas a un mercat o a pagesos en...
M'agrada molt aquest plat jo el faig però amb arros com si fós una minestrone, el probaré amb pasta, te molt bona...
Aquest any em toca fer-les a mi, així les feia el meu pare, tal com vosté les fà, el que em cal n'es trovar una garrafa...