Espigalls ofegats

Categoria:
Origen: Espanya > Catalunya
EstaciĂł:
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: Encara no te valoracions Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 1,500g d'espigalls
  • 2 cebes tendres
  • 1 manat d'alls tendres
  • 4 tires de cansalada virada
  • 4 butifarres negres
  • 1 pam de llangonissa
  • Oli, sal, menta fresca, llorer, pebre vermell dolç
  • Un raig de vi blanc

4 racions

Utensilis

Una olla i un plat fondo, si pot ser de terrissa.

ElaboraciĂł

Es renten i tallen totes les verdures
La cansalada i llangonissa es fĂ n a trossets petits
En una olla i tot en fred es vĂ n posant en aquest ordre: espigalls a trossets, cebes, alls, cansalada, botifarres negres senceres, llangonisa, oli un raig, sal, menta un manat generĂłs, 1 fulla de llorer i una cullereta de postres de pebre vermell, un raig de vi blanc, de cuinar.
Una vegada posat tot a l'olla es sacsa en moviments rotatoris i de dalt a baix, per barregar-ho tot,
i es posa al foc baixet, amb un plat sopero plĂŠ d'aigua, aquesta farĂ  vapor i en pendrĂ  el que necesiti
el guisat, si no es vĂ  vigilant i si cal afegir miquetes d'aigua.
Es sap que es cuit quan la verdura a minvat i es tendre tot plegat.

1h

Notes

Es una recepta molt antiga de casa meva i, la serveixo per completar-la i a part, amb una truita de ceba i sardines a la brasa i cadascĂş en pren el que mĂŠs goig li fa.


Etiquetes: NingĂş ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Espigalls ofegats

Enllaça aquesta recepta:

1285 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.



2 comentaris:

Nuri Valles diu:
Que son espigalls?
Ares Bonamusa diu:
Nuri, els espigalls es una varietat de la familia de les cols, ara es la temporada, si vas a un mercat o a pagesos en trovarĂ s!!!.
Una abraçada, ares.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!