Caragols amb samfaina
Categoria:
Altres
Típica de: Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 3 Kg. de caragols
- 1 ceba gran
- 1 porro
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 carbassó mitjà
- 1 albergínia petita
- 2 tomaques
- 4 alls
- 1 cullerada de farina
- 1 branca d'api
- 3 fulles de llorer
- Un ramet de farigola
- 1/4 l. d'oli
- Sal - pebre
6 racions
Elaboració
Deixar els caragols en remull amb aigua freda dins d'una olla, tapats, per que no s'escapin. Rentar els caragols varies vegades fins que surtin de la closca i deixin anar la baba.
En una olla, gran en aigua abundant, posar la branca d'api, el verd del porro, el llorer i la farigola i els caragols. A foc molt lent, per que si els posem en aigua calenta, s'amaguen dins la closca.Tapats, per que no surtin de l'olla. Al llarg de la cocció treure l'escuma que aniran desprenent. Quan l'aigua arrenqui el bull, destapar-los i apujar el foc. Afegir la sal Coure'ls fins que siguin tous. Retirar les herbes i colar-los.
Trinxar les verdures a quadrats per fer la samfaina. Posar oli en una paella i tirar.hi la ceba. els pebrots i el porro, coure 5 minuts. Afegir el carbassó i l'albergínia, coure 5 minuts més. Afegir els alls i les tomaques (sense llavors)i acabar de coure, tapat, a foc lent. Quan estigui cuit, afegir 1 cullerada de farina i remenar fins que s'absorbeixi.
En una cassola gran, posar la samfaina i els caragols. Remenar bé per que agafin el gust de la samfaina. Servir calents.
2h
Notes
Es podem coure els caragols al dia abans i tenir-los a punt per la elaboració del plat.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2481 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.