Caragols amb samfaina

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 3 Kg. de caragols
  • 1 ceba gran
  • 1 porro
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 carbassó mitjà
  • 1 albergínia petita
  • 2 tomaques
  • 4 alls
  • 1 cullerada de farina
  • 1 branca d'api
  • 3 fulles de llorer
  • Un ramet de farigola
  • 1/4 l. d'oli
  • Sal - pebre

6 racions

Elaboració

Deixar els caragols en remull amb aigua freda dins d'una olla, tapats, per que no s'escapin. Rentar els caragols varies vegades fins que surtin de la closca i deixin anar la baba.
En una olla, gran en aigua abundant, posar la branca d'api, el verd del porro, el llorer i la farigola i els caragols. A foc molt lent, per que si els posem en aigua calenta, s'amaguen dins la closca.Tapats, per que no surtin de l'olla. Al llarg de la cocció treure l'escuma que aniran desprenent. Quan l'aigua arrenqui el bull, destapar-los i apujar el foc. Afegir la sal Coure'ls fins que siguin tous. Retirar les herbes i colar-los.
Trinxar les verdures a quadrats per fer la samfaina. Posar oli en una paella i tirar.hi la ceba. els pebrots i el porro, coure 5 minuts. Afegir el carbassó i l'albergínia, coure 5 minuts més. Afegir els alls i les tomaques (sense llavors)i acabar de coure, tapat, a foc lent. Quan estigui cuit, afegir 1 cullerada de farina i remenar fins que s'absorbeixi.
En una cassola gran, posar la samfaina i els caragols. Remenar bé per que agafin el gust de la samfaina. Servir calents.

2h

Notes

Es podem coure els caragols al dia abans i tenir-los a punt per la elaboració del plat.

Per


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1595 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!