Cassoleta de calamars farcits

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 calamars de racció
  • 1 ou dur
  • 1 ou cru
  • 200 g de gambes
  • 500 g de musclos
  • 300 g de ceba
  • 250 g de tomàquet triturat
  • 50 cc d'oli
  • Oli per fregir els calamars farcits
  • Un gotet de vi blanc
  • Una picada d'all i julivert.

Opcional:

  • 250 g de xampinyons

4 racions

Elaboració

Netegem els calamars i reservem les potes i les aletes.
Talllem les potes i les aletes dels calamars a trossets petits, les fregim amb els 50 cc d'oli i reservem.
En el mateix oli fregim les gambes sense pelar i reservem.
Tallem 100 g de ceba en juliana i la fregim en el mateix oli.
Pelem les gambes reservant els caps, i les tallem a trossets.
Fem el farcit barrejant: la ceba fregida, les potes i aletes, les gambes, l'ou dur i l'ou cru.
Amb aquest farcit omplim els calamars sense que estiguin massa plens i posem un escuradents per tancar-los.
Enfarinem els calamars farcits i els fregim a foc no gaire viu per tal que no rebentin.
Obrim els musclos, els treiem una closca i guardem l'aigua.
Fem un sofregit amb els 200 g de ceba tallada ben petita i el tomàquet triturar.
Els caps de les gambes els haurem fet bullir amb 200 cc d'aigua i els haurem triturat i després colat. Ho podem fer amb la Termomix o amb una batedora.
Posem en una cassola el sofregit amb el caldo de les gambes, afegint-hi els calamars i el gotet de vi blanc. Quan s'hagi begut el vi, afegim el suc de bullir els musclos.
Ho deixem fer tot durant uns 30 minuts.
Afegim els musclos i la picada i deixem fer durant uns deu minuts més.
També li podem afegir uns xampinyons fregits.

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4089 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: