Cassoleta de calamars farcits
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 4 calamars de racció
- 1 ou dur
- 1 ou cru
- 200 g de gambes
- 500 g de musclos
- 300 g de ceba
- 250 g de tomàquet triturat
- 50 cc d'oli
- Oli per fregir els calamars farcits
- Un gotet de vi blanc
- Una picada d'all i julivert.
Opcional:
- 250 g de xampinyons
4 racions
Elaboració
Netegem els calamars i reservem les potes i les aletes.
Talllem les potes i les aletes dels calamars a trossets petits, les fregim amb els 50 cc d'oli i reservem.
En el mateix oli fregim les gambes sense pelar i reservem.
Tallem 100 g de ceba en juliana i la fregim en el mateix oli.
Pelem les gambes reservant els caps, i les tallem a trossets.
Fem el farcit barrejant: la ceba fregida, les potes i aletes, les gambes, l'ou dur i l'ou cru.
Amb aquest farcit omplim els calamars sense que estiguin massa plens i posem un escuradents per tancar-los.
Enfarinem els calamars farcits i els fregim a foc no gaire viu per tal que no rebentin.
Obrim els musclos, els treiem una closca i guardem l'aigua.
Fem un sofregit amb els 200 g de ceba tallada ben petita i el tomàquet triturar.
Els caps de les gambes els haurem fet bullir amb 200 cc d'aigua i els haurem triturat i després colat. Ho podem fer amb la Termomix o amb una batedora.
Posem en una cassola el sofregit amb el caldo de les gambes, afegint-hi els calamars i el gotet de vi blanc. Quan s'hagi begut el vi, afegim el suc de bullir els musclos.
Ho deixem fer tot durant uns 30 minuts.
Afegim els musclos i la picada i deixem fer durant uns deu minuts més.
També li podem afegir uns xampinyons fregits.
1h 30min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4089 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.