Salmó marinat
Ingredients
- Un llom de salmó d'uns 500 g
- 300 g de sal gruixuda
- 150 g de sucre
- Una cullerada sopera d'anet picat (Anethum graveolens)
- Sal Màldom
- Oli verge
5 racions
Utensilis
Un ganivet llarg i prim ben esmolat per tallar el salmó.
Màquina de tallar.
Elaboració
Hem de demanar a la peixateria que ens treguin l'espina del salmó i ens separin els dos lloms. Treiem totes les espines amb unes pinces.
Fiquem el salmó al congelador i el deixem un parell de dies per evitar l'anisakis.
Treiem el salmó del congelador i el deixem descongelar a la nevera a sobre d’una reixeta. L’eixuguem bé.
Posem la sal en un bol, li afegim el sucre i una cullerada d'anet i ho barregem tot de manera uniforme.
El posem en un recipient de vidre amb la pell cap amunt i el cobrim per sobre i pels costats amb la barreja de sal, sucre i anet. També li posem una mica per sota.
A sobre hi posarem alguna cosa de pes perquè penetri bé la sal.
El fiquem a la nevera durant 24 o 48 hores. Com més temps es deixi, més sec quedarà. A mi m’agrada deixar-lo 24 h.
Retirem la sal del salmó el posem a sota de l’aixeta per esbandir-lo, després l’eixuguem bé i el guardem a la nevera posant-li una mica d’oli per sobre i tapant amb plàstic.
El podem menjar directament o congelar una mica per poder-lo tallar amb la màquina de tallar.
També el podem tallar en làmines transversals ben finetes.
El posem en una safata i hi tirem per sobre una mica de sal Màldom i un rajolí d'oli.
També el podem servir acompanyat d'un "picadillo" fet amb: cogombrets, pebrot vermell, pebrot verd i ceba tendra tallats molt petits i barrejats amb oli.
El menjarem acompanyat de torradetes i mantega.
20min
Notes
Aquest salmó el podem tenir macerant-se am la sal durant més de dos dies.
Etiquetes:
Plat de festa Salmó
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
27012 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Algú m’ha demanat que revisi la recepta d’aquest pastís, perquè li ha quedat molt oliós. Prova de ficar a la nevera...
Jo també hi afegeixo uns quants pèsols
Moltes grácies Quim. Els tornaré a fer tal com tu els fas.
Hola Quim. A mi m'agradava molt fer els seitons en vinagre pero ja no els faig perque diuen que primer s'han de congelar...
Gracies per la correcció. Es important escriure bé la nostra llengua