Salmó marinat

Categoria:
Estació:        
Dificultat: Fàcil

Valoració: **** 4/5 (3 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • Un llom de salmó d'uns 500 g
  • 300 g de sal gruixuda
  • 150 g de sucre
  • Una cullerada sopera d'anet picat (eneldo)
  • Sal Màldom
  • Oli verge

5 racions

Utensilis

Un ganivet llarg i prim ben esmolat per tallar el salmó.
Màquina de tallar.

Elaboració

Hem de demanar a la peixeteria que ens treguin l'espina del salmó i ens separin els dos lloms.
Fiquem el salmó al congelador i el deixem un parell de dies per evitar l'anisakis.
Treiem el salmó del congelador i el deixem descongelar a la nevera.
Posem la sal en un bol, li afegim el sucre i una cullerada d'anet i ho barregem tot de manera uniforme.
Agafem el lloms del salmó i li treient totes les espines.
El posem en un recipient de vidre amb la pell cap amunt i el cobrim per sobre i pels costats amb la barreja de sal, sucre i anet. També li posem una mica per sota.
A sobre hi posarem alguna cosa de pes perquè penetri bé la sal.
El fiquem a la nevera durant un mínim de dos dies.
Retirem la sal del salmó (el podem esbandir i després eixugar) i el fiquem a la nevera durant dos dies més.
El podem menjar directament o congelar una mica per poder-lo tallar amb la màquina de tallar.
També el podem tallar en làmines transversals ben finetes.
El posem en una safata i hi tirem per sobre una mica de sal Màldom i un rajolí d'oli.
També el podem servir acompanyat d'un "picadillo" fet amb: cogombrets, pebrot vermell, pebrot verd i ceba tendra tallats molt petits i barrejats amb oli.
El menjarem acompanyat de torradetes i mantega.

20min

Notes

Aquest salmó el podem tenir macerant-se am la sal durant més de dos dies.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Salmó marinat

Enllaça aquesta recepta:

20336 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:


2 comentaris:

Joan Sarsal Martí diu:
On es pot comprar al eneldo?
Quim Lleonart diu:
Amic Joan Sarsal, l'anet,( eneldo), el pots trobar tant en fresc, com en pols, a qualsevol gran superfecie. Per aquesta recepta, sempre és millor que sigui fresc. Rep una salutació. Quim Lleonart.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!