Salmó marinat

Ingredients

  • Un llom de salmó d'uns 500 g
  • 300 g de sal gruixuda
  • 150 g de sucre
  • Una cullerada sopera d'anet picat (Anethum graveolens)
  • Sal Màldom
  • Oli verge

5 racions

Utensilis

Un ganivet llarg i prim ben esmolat per tallar el salmó.
Màquina de tallar.

Elaboració

Hem de demanar a la peixateria que ens treguin l'espina del salmó i ens separin els dos lloms. Treiem totes les espines amb unes pinces.
Fiquem el salmó al congelador i el deixem un parell de dies per evitar l'anisakis.
Treiem el salmó del congelador i el deixem descongelar a la nevera a sobre d’una reixeta. L’eixuguem bé.
Posem la sal en un bol, li afegim el sucre i una cullerada d'anet i ho barregem tot de manera uniforme.
El posem en un recipient de vidre amb la pell cap amunt i el cobrim per sobre i pels costats amb la barreja de sal, sucre i anet. També li posem una mica per sota.
A sobre hi posarem alguna cosa de pes perquè penetri bé la sal.
El fiquem a la nevera durant 24 o 48 hores. Com més temps es deixi, més sec quedarà. A mi m’agrada deixar-lo 24 h.
Retirem la sal del salmó el posem a sota de l’aixeta per esbandir-lo, després l’eixuguem bé i el guardem a la nevera posant-li una mica d’oli per sobre i tapant amb plàstic.
El podem menjar directament o congelar una mica per poder-lo tallar amb la màquina de tallar.
També el podem tallar en làmines transversals ben finetes.
El posem en una safata i hi tirem per sobre una mica de sal Màldom i un rajolí d'oli.
També el podem servir acompanyat d'un "picadillo" fet amb: cogombrets, pebrot vermell, pebrot verd i ceba tendra tallats molt petits i barrejats amb oli.
El menjarem acompanyat de torradetes i mantega.

20min

Notes

Aquest salmó el podem tenir macerant-se am la sal durant més de dos dies.


Recepta de cuina de Salmó marinat
per Àngels Fernández Guillén
Recepta de cuina de Salmó marinat
per Àngels Fernández Guillén
Recepta de cuina de Salmó marinat
per Àngels Fernández Guillén

Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

26132 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

2 comentaris:

Joan Sarsal Martí diu:
On es pot comprar al eneldo?
Quim Lleonart diu:
Amic Joan Sarsal, l'anet,( eneldo), el pots trobar tant en fresc, com en pols, a qualsevol gran superfecie. Per aquesta recepta, sempre és millor que sigui fresc. Rep una salutació. Quim Lleonart.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: