Salmó marinat
Ingredients
- Un llom de salmó d'uns 500 g
- 300 g de sal gruixuda
- 200 g de sucre
- Una cullerada sopera d'anet picat (millor fresc)
- Pebre
- Oli verge
 5 racions
 5 racions
Utensilis
Un ganivet llarg i prim ben esmolat per tallar el salmó.
Màquina de tallar.
Elaboració
							Hem de demanar a la peixateria que ens treguin l'espina del salmó i ens separin els dos lloms. Treiem totes les espines amb unes pinces. 
Fiquem el salmó al congelador i el deixem un parell de dies per evitar l'anisakis.
Treiem el salmó del congelador i el deixem descongelar a la nevera a sobre d’una reixeta. L’eixuguem bé i l’amanim amb pebre i anet. 
Posem la sal en un bol, li afegim el sucre i una cullerada d'anet i ho barregem tot de manera uniforme.
En un recipient de vidre posem una capa de la barreja feta amb la sal, el sucre i l’anet. Posem el salmó al damunt amb la pell cap avall i el cobrim per sobre i pels costats amb la resta de la barreja. Tapem amb plàstic i li posem a sobre alguna cosa que pesi. 
El fiquem a la nevera durant 24 o 48 hores. Com més temps es deixi, més sec quedarà. A mi m’agrada deixar-lo 24 h. 
Retirem la sal del salmó el posem a sota de l’aixeta per esbandir-lo, després l’eixuguem bé i el guardem a la nevera posant-li una mica d’oli per sobre i tapant amb plàstic. 
El podem menjar directament o congelar una mica per poder-lo tallar amb la màquina de tallar. 
També el podem tallar en làmines transversals ben finetes.
El posem en una safata i hi tirem per sobre un rajolí d'oli.
També el podem servir acompanyat d'un "picadillo" fet amb: cogombrets, pebrot vermell, pebrot verd i ceba tendra tallats molt petits i barrejats amb oli. 
El menjarem acompanyat de torradetes i mantega.
														
 20min
  20min 
Notes
També podem fer el salmó fresc i congelar-lo després de marinar-lo. El podem tenir congelat fins que l’haguem de consumir.
 Etiquetes: 
						Plat de festa  Salmó
 
						Etiquetes: 
						Plat de festa  Salmó  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 34676 visites.
 34676 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
 
						 primavera
 primavera estiu
 estiu tardor
 tardor hivern
 hivern
 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
								 
								 Neus Torregrossa Amela
 Neus Torregrossa Amela![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)

 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Carns
 Carns 
  Altres
 Altres Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds 
  Sopes i cremes
 Sopes i cremes Sopa
 Sopa
 Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures





 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram