Paella de marísc
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 l. Fumet de peix (peix roca+ herbes caldo)
- 200 gr. arrós
- 1 ceba
- 4 alls
- 1/2 pebrot vermell
- 3 tomàquets madurs
- 1 sípia
- 4 gambes vermelles
- 4 escamarlans
- 8 xirles gallegues
- 1/2 got de vi blanc
- Pebre vermell, sal
4 racions
Elaboració
Previament preparar un fumet de peix amb galeres, crancs, cap de lluç i/o espines de rap o altre peix de roca com rogers, cintes, etc...
El que trobem al mercat vaja.
Afegir una fulla d'api, una pastanaga i una ceba.
Bullir uns 30 minuts, colar i reservar.
En una paella fregir la sípia a troços. La salsa marrón de la sípia (el bazo) s'ha de barrejar amb el tomàquet ratllat i el pebre vermell per afegir més endavant.
Quan la sípia começa a "petar" o a saltar i a enganxar-se a la paella, es pot retirar. Desfer les restes de la sípia enganxada amb una mica més d'oli i fregir el pebrot vermell, la ceba i l'all. Quan estigui ros, afegir les gambes i els escamarlans. Afegir la sípia. Saltejar tot amb un raig de vi blanc o whisky també queda molt bé.
Quan evapori l'alcohol, afegir el tomàquet amb la salsa de la sípia i fer durant 5 minuts a foc mig. Afegir l'arrós i saltejar una mica fins que l'arrós es comenci a enganxar (amb una espàtula evitar que s'enganxi). Serà el moment d'afegir el brou de peix i les xirles.
S'ha de calcular el nivell de líquid segons l'arrós. Normalment és el triple de líquid que d'arrós.
Salar.
Un cop fet l'arròs, un mica de julivert per sobre i posar-ho al forn durant uns 5 minuts només per dalt.
I bon profit !!!!
El resultat:....uuuummmmm.....
1h 30min
Notes
Aquesta és la mateixa recepte que utilitzo per a fer una paella de marísc. La diferència està en que no porta musclos ni calamar i les xirles són més grosses (gallega). La paella acostuma a portar rossellona i/o tallarines. Però si fa o no fa, és cuinen igual. També porta més brou per que quedi caldós. Es pot fer 50 vegades aquest plat , i mai queda exactament igual, ja que el brou de peix sempre es diferent (segons mercat), però queda bo si es fa amb paciència i amor, com tot. Al cap i a la fi, sempre depens del que trobis a la peixatería aquell día.
En definitiva, que el més important de tot és una bona matèria prima, com tot a la cuina.
I si la feu amb foc de llenya....amb una mica de fusta de pi....ja és la repera!!!

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4285 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
No cal Alicia, amb bona mantega i bona cobertura s'ha de brillar. Si afegeixis glucosa estàs alterant el sabor.
Jordi, tens una mica de poca vergonya, no creus?....és molt lleig això de copiar receptes d'altres... No t'has molestat ni...
Enhorabona!...per fi una recepta autèntica de pastisseria (com jo el feia). M'ha fet molta il.lusió trobar-la...i no la...
Hola Marga, Però "La Botiga", no és una botiga de venda de carns que hi ha a Can Calders?...si és així no te la recomano...
Gràcies Àngels, espero que et surti bona !