Paella de marísc

Ingredients

  • 1 l. Fumet de peix (peix roca+ herbes caldo)
  • 200 gr. arrós
  • 1 ceba
  • 4 alls
  • 1/2 pebrot vermell
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 sípia
  • 4 gambes vermelles
  • 4 escamarlans
  • 8 xirles gallegues
  • 1/2 got de vi blanc
  • Pebre vermell, sal

4 racions

Elaboració

Previament preparar un fumet de peix amb galeres, crancs, cap de lluç i/o espines de rap o altre peix de roca com rogers, cintes, etc...
El que trobem al mercat vaja.
Afegir una fulla d'api, una pastanaga i una ceba.
Bullir uns 30 minuts, colar i reservar.
En una paella fregir la sípia a troços. La salsa marrón de la sípia (el bazo) s'ha de barrejar amb el tomàquet ratllat i el pebre vermell per afegir més endavant.
Quan la sípia começa a "petar" o a saltar i a enganxar-se a la paella, es pot retirar. Desfer les restes de la sípia enganxada amb una mica més d'oli i fregir el pebrot vermell, la ceba i l'all. Quan estigui ros, afegir les gambes i els escamarlans. Afegir la sípia. Saltejar tot amb un raig de vi blanc o whisky també queda molt bé.
Quan evapori l'alcohol, afegir el tomàquet amb la salsa de la sípia i fer durant 5 minuts a foc mig. Afegir l'arrós i saltejar una mica fins que l'arrós es comenci a enganxar (amb una espàtula evitar que s'enganxi). Serà el moment d'afegir el brou de peix i les xirles.
S'ha de calcular el nivell de líquid segons l'arrós. Normalment és el triple de líquid que d'arrós.
Salar.
Un cop fet l'arròs, un mica de julivert per sobre i posar-ho al forn durant uns 5 minuts només per dalt.
I bon profit !!!!
El resultat:....uuuummmmm.....

1h 30min

Notes

Aquesta és la mateixa recepte que utilitzo per a fer una paella de marísc. La diferència està en que no porta musclos ni calamar i les xirles són més grosses (gallega). La paella acostuma a portar rossellona i/o tallarines. Però si fa o no fa, és cuinen igual. També porta més brou per que quedi caldós. Es pot fer 50 vegades aquest plat , i mai queda exactament igual, ja que el brou de peix sempre es diferent (segons mercat), però queda bo si es fa amb paciència i amor, com tot. Al cap i a la fi, sempre depens del que trobis a la peixatería aquell día.
En definitiva, que el més important de tot és una bona matèria prima, com tot a la cuina.
I si la feu amb foc de llenya....amb una mica de fusta de pi....ja és la repera!!!


Recepta de cuina de Paella de marísc
per Albert Vilas
Recepta de cuina de Paella de marísc
per Albert Vilas
Recepta de cuina de Paella de marísc
per Albert Vilas
Recepta de cuina de Paella de marísc
per Albert Vilas

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4789 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Àngels Fernández Guillén diu:
Mmmm quina bona pinta!! I fosqueta com a mi m'agrada.
Bona recepta!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: