Paella de marísc
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 l. Fumet de peix (peix roca+ herbes caldo)
- 200 gr. arrós
- 1 ceba
- 4 alls
- 1/2 pebrot vermell
- 3 tomàquets madurs
- 1 sípia
- 4 gambes vermelles
- 4 escamarlans
- 8 xirles gallegues
- 1/2 got de vi blanc
- Pebre vermell, sal
4 racions
Elaboració
Previament preparar un fumet de peix amb galeres, crancs, cap de lluç i/o espines de rap o altre peix de roca com rogers, cintes, etc...
El que trobem al mercat vaja.
Afegir una fulla d'api, una pastanaga i una ceba.
Bullir uns 30 minuts, colar i reservar.
En una paella fregir la sípia a troços. La salsa marrón de la sípia (el bazo) s'ha de barrejar amb el tomàquet ratllat i el pebre vermell per afegir més endavant.
Quan la sípia começa a "petar" o a saltar i a enganxar-se a la paella, es pot retirar. Desfer les restes de la sípia enganxada amb una mica més d'oli i fregir el pebrot vermell, la ceba i l'all. Quan estigui ros, afegir les gambes i els escamarlans. Afegir la sípia. Saltejar tot amb un raig de vi blanc o whisky també queda molt bé.
Quan evapori l'alcohol, afegir el tomàquet amb la salsa de la sípia i fer durant 5 minuts a foc mig. Afegir l'arrós i saltejar una mica fins que l'arrós es comenci a enganxar (amb una espàtula evitar que s'enganxi). Serà el moment d'afegir el brou de peix i les xirles.
S'ha de calcular el nivell de líquid segons l'arrós. Normalment és el triple de líquid que d'arrós.
Salar.
Un cop fet l'arròs, un mica de julivert per sobre i posar-ho al forn durant uns 5 minuts només per dalt.
I bon profit !!!!
El resultat:....uuuummmmm.....
1h 30min
Notes
Aquesta és la mateixa recepte que utilitzo per a fer una paella de marísc. La diferència està en que no porta musclos ni calamar i les xirles són més grosses (gallega). La paella acostuma a portar rossellona i/o tallarines. Però si fa o no fa, és cuinen igual. També porta més brou per que quedi caldós. Es pot fer 50 vegades aquest plat , i mai queda exactament igual, ja que el brou de peix sempre es diferent (segons mercat), però queda bo si es fa amb paciència i amor, com tot. Al cap i a la fi, sempre depens del que trobis a la peixatería aquell día.
En definitiva, que el més important de tot és una bona matèria prima, com tot a la cuina.
I si la feu amb foc de llenya....amb una mica de fusta de pi....ja és la repera!!!
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6442 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.