Assortiment de pasta salada variada

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: ***** 5/5 (2 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • 1 kg. massa de pasta salada
  • 1 ou
  • Llavors de sèsam
  • Ingredients pel farciment: anxoves, frankfurt, formatge roquefort, formatge parmesà, paté de fetge de porc, sobrassada, pernil, etc...

Elaboració

Un cop tenim feta (i freda de la nevera) la pasta salada, l'estirarem amb un corró.
L'heu de mantenir freda, a la nevera, ja que s'escalfa molt ràpid i amb tanta margarina no es deixa treballar bé. Utilitzeu força farina per a evitar que s'enganxi a l'estirar-la.
Mentre la tenim a la nevera, si de cas, anirem preparant el farciment que més ens agradi per les nostres pastes salades.
He agafat un bon troç de formatge parmesà i el ratllaré. Ja veureu per què.
Aixi en tenim prou.
Ara estirarem una làmina de pasta salada, deixant-la de la mida d'un moneda d'euro, més o menys.
La col.locarem en una safata pel forn....la mullarem amb una mica d'aigua per què s'engaxi el formatge...i li tirarem per sobre les virutes de formatge parmesà que hem ratllat, procurant apretar-lo una mica per què s'enganxi bé.
Abans d'enfornar, ho tallarem, ja que desprès de cuit se'ns trencaria tot.
Fem uns rectangles...així mateix...
Ho reservarem per quan tinguem el forn apunt...a unes 180-190º graus. Penseu que al sortir del forn, el formatge farà que es tornin a enganxar una miqueta...i les haurem de separar de nou, però ja no costarà tant.
Mentretant, anirem preparant més ingredients pel farciment.
Utilitzaré una crema de sobrasada de mallorca...i, amb l'ajut de la farina, faré unes tires que reservaré en un plat a la nevera.
Farem el mateix amb uns patés, del gust que més ens agradi.
Quan tinguem totes les tires, les deixarem a la nevera i estirarem la massa.
Una mica de farina....i de nou, a amassar, nanos.
Ja la tenim apunt.
Ara posem una tira de sobrasada en un cantó i l'enrotllarem sobre sí mateixa.
A la segona volta li afegirem una tira d'anxoves de l'escala i completarem la volta. Tallarem i reservarem la tira complerta.
Fem el mateix amb els pates.
En un, l'he afegit una tira de formatge Flor d'Esgueva....que m'agrada molt.
Un altre l'he fet amb frankfurt picant de la marca Schara...i una tira de mostassa anglesa.
A mida que anem fent tires de pasta salada de diferents gustos, les anirem congelant....que desprès ens anirà millor per tallar-les i la massa (la margarina) no suarà tant.
He fet un altre de paté amb una tira de roquefort....una combinació explosiva, jeje.
I finalment, en una base de pasta salada....posarem uns quants talls de llom ibèric....
...farem un farcellet, tot plegant els quatre cantons...
...i ho tallarem en forma de triangle...
Ara és qüestió de tallar les tires i posar-les en una safata pel forn, que les pintarem i les decorarem amb llavors de sèsam.
La de sobrasada amb anxoves (una de les millors pel meu gust), l'heu de posar dreta i la axafeu amb els dits, que quedi feta un "bunyol"....
...la resta les aneu tallant com més us agradi i les distribuiu bé en una safata...
Les pintem amb ou batut. Encara que us recomano pintar-les nomès amb rovell...que quedaràn millor.
Les que no utilitzi, les congelaré per un altre ocasió.
Les de paté amb roquefort les he pintades i les he decorat amb llavors de sèsam.
Les de frankfurt amb mostassa les posarem dretes.
Finalment les enfornarem totes juntes, vigilant la cocció i canviant-les d'alçada si cal.
Ja tenim una safata ben cuita.
Els rectangles de parmesà han de quedar cruixents...per tant, heu de deixar que quedin torradets. Són uns dels millors aquests.
I ja podrem fer una safata (amb cartró i blonda), que podeu comprar als "xinos".
Ummmmm....
Genial. Si teniu cap festa o celebració, quedareu com uns grans amfritrions.
Totalment profesional.
Clar, jo les he fet durant molts anys....i això és com anar en bici...no és perd.
Espero que us agradin.
Bon Profit !!!

1h 30min

Notes

Una de de les masses més utilitzada en pastisseria és la pasta salada (o "quebrada" que diuen en castellà). Es pot fer dolça (pasta brisa), i utilitzar per a fer tartaletes i postres dolços o es pot fer salada, i elaborar un quiche lorraine o una varietat de pastes salades d'aperitiu, etc....
Quan treballava a la pastisseria, la feiem sempre que teniem un càtering o lunch, i acompanyavem els canapes amb un assortiment d'aquestes pastes i de rebosteria variada. Era garantía d'èxit.
Es poden farcir de tot el que volgueu, obviament, però jo us indicaré les més representatives.
Si heu de fer una presentació o un convit familiar o una cel.lebració, podeu servir, entre patates, olives i d'altres elements del vermut, unes safates de pasta salada variada...que sempre formalitzen una ocasió, i els vostres convidats quedaràn molt sorpresos i agraïts de la vostra dedicació.
També les podeu combinar amb unes mini-pizzes....es qüestió de posar-hi ganes i imaginació...com tot a la vida, vaja.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3597 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!