La clotxa

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un pa rodó de pagès de quart de quilo, per persona
  • Una ceba escalivada
  • Dos tomàquets escalivats
  • Dos alls pelats escalivats
  • Una arengada escalivada
  • Oli d'oliva
  • Sal, ( si cal )

1 racions

Elaboració

Agafem el pa, l'hi tallem la part de dalt, com si fós un barret, buidem tota la molla, i la reservem. A part, escalivem : la ceba, els tomàquets, els alls, i l'arengada, i ho reservem. Si no disposem de brasa, ho podem fer al forn.
En el fons del panet, posem una part de tomàquet, despres, la ceba i els alls, a continuació, l'arengada, i per acabar, la resta de tomàquet, ( si volem el podem ratllar ).
Ho reguem amb força oli d'oliva, i seguidament, tapem amb la molla, i el barret que hem tallat, i ja ens ho podem menjar, com si és tractes d'un entrepà. ! i bon profit ¡
Nota= l'arengada, l'hem de posar esqueixada.

40min

Notes

Aquesta menja, és típica de la zona de la Terra Alta:, Gandesa, Batea, Arnes, Bot, La Fatarella, Horta de Sant Joan, Pinell de Brai, etc... Sobretot quan van a la collita de l'oliva, i acompanyada d'un bon ví d'aquella terra, és sensacional.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2032 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: