La clotxa
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Entrepà
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un pa rodó de pagès de quart de quilo, per persona
- Una ceba escalivada
- Dos tomàquets escalivats
- Dos alls pelats escalivats
- Una arengada escalivada
- Oli d'oliva
- Sal, (si cal)
1 racions
Elaboració
Agafem el pa, l'hi tallem la part de dalt, com si fos un barret, buidem tota la molla, i la reservem. A part, escalivem: la ceba, els tomàquets, els alls, i l'arengada, i ho reservem. Si no disposem de brasa, ho podem fer al forn.
En el fons del panet, posem una part de tomàquet, després, la ceba i els alls, a continuació, l'arengada, i per acabar, la resta de tomàquet, (si volem el podem ratllar).
Ho reguem amb força oli d'oliva, i seguidament, tapem amb la molla, i ja ens ho podem menjar.
Nota= l'arengada, l'hem de posar esqueixada.
40min
Notes
Aquesta menja, és típica de la zona de la Terra Alta:, Gandesa, Batea, Arnes, Bot, La Fatarella, Horta de Sant Joan, Pinell de Brai, etc... Sobretot quan van a la collita de l'oliva, i acompanyada d'un bon ví d'aquella terra, és sensacional.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3223 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.