Sofregit de tomàquet
Ingredients
- Quatre quilos de tomàquets madurs, o bé un pot de tomàquets tipus pera, de quatre quilos.
- Oli d'oliva
- Sal
- Sucre
- Una ceba picada
- Dos alls picats
- Conyac
- Un os de pernil
- Vi negre
- Aigua
- Dues fulles de llorer
 12 racions
 12 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica, amb tapa.
Un colador xinès
Un colador fi
Una espàtula de goma (llengua)
Elaboració
							En una cassola amb tapa, fregim amb oli d'oliva: la ceba picolada, els alls, el llorer, i l'os de pernil. Seguidament, afegim els tomàquets prèviament ratllats, o el tomàquet de pot.
Afegim sal i sucre (per tal de treure l'acidesa del tomàquet), i deixem que vagi coent-se a foc ben baix. Passada una estona, afegim un raig de vi negre, i una copa de conyac, i deixem que vagi coent.
Quan ja porti coent-se una hora aproximadament, afegim un xic d'aigua si cal, i retirem l'os de pernil.
A continuació, passem la batedora elèctrica, ho passem pel colador xinès, amb l'ajud de la mateixa batedora, i si el volem més fi, ho passem pel colador fi, amb l'ajuda d'una espàtula de goma. Ho tornem a posar al foc, i deixem que acabi la cocció, mitja hora més.
Aquest tomàquet fregit, el podem guardar en racions en el congelador, per quan ens faci falta.
														
 1h 30min
 1h 30min 
Notes
A les meves cuines, aquest preparat, no hi podia faltar mai. Tots els "pizzeros", se'l fan ells mateixos, i l'anomenen "pomodoro".
 Etiquetes: 
						L'enigmàtic món de les salses
 
						Etiquetes: 
						L'enigmàtic món de les salses  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 14700 visites.
 14700 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
 
						 primavera
 primavera estiu
 estiu tardor
 tardor hivern
 hivern
 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
								 Joan Corminas
 Joan Corminas Peret txintxola
 Peret txintxola Cristina Iniesta
 Cristina Iniesta Carles Serrano
 Carles Serrano![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Altres
 Altres 
  Llegums i verdures
 Llegums i verdures Carns
 Carns 
  
  
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Tapes
 Tapes Postres i dolços
 Postres i dolços 
 
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram