Sofregit de tomĂ quet

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya > Catalunya
EstaciĂł:
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: ***** 5/5 (1 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • Quatre quilos de tomĂ quets madurs, o bĂŠ un pot de tomĂ quet natural triturat, o tomĂ quets tipus pera, en conserva
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Sucre
  • Una ceba picolada
  • Dos alls picolats
  • Conyac
  • Un os de pernil
  • Vi negre
  • Aigua
  • Dues fulles de llorer

12 racions

Utensilis

Una cassola metàl¡lica, amb tapa.
Un colador xinès
Un colador fi
Una espĂ tula de goma (llengua)

ElaboraciĂł

En una cassola amb tapa, fregim amb oli d'oliva : la ceba picolada, els alls, el llorer, i l'os de pernil. Seguidament, afegim els tomàquets prèviament ratllats, o el tomàquet de pot.
Afegim sal i sucre ( per tal de treure l'acidesa del tomĂ quet), i deixem que vagi coent-se a foc ben baix. Passada una estona, afegim un raig de vi negre, i una copa de conyac, i deixem que vagi coent.
Quan ja porti coent-se una hora aproximadament, afegim un xic d'aigua si cal, i retirem l'os de pernil.
A continuació, passem la batedora elèctrica, ho passem pel colador xinès, amb l'ajud de la mateixa batedora, i si el volem mÊs fi, ho passem pel colador fi, amb l'ajuda d'una espàtula de goma. Ho tornem a posar al foc, i deixem que acabi la cocció, mitja hora mÊs.
Aquest tomĂ quet fregit, el podem guardar en racions en el congelador, per quan ens faci falta.

1h 30min

Notes

A les meves cuines, aquest preparat, no hi podia faltar mai. Tots els "pizzeros", se'l fan ells mateixos, i l'anomenen "pomodoro".


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Sofregit de tomĂ quet

Enllaça aquesta recepta:

5587 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!