Camembert fregit amb melmelada de tomàquet

Categoria:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 formatge camembert, maizena, 2 ous, pa ratllat i oli d'oliva.
  • MELMELADA DE TOMÀQUET : 1 quilo de tomàquets madurs, 750 grams de sucre i el suc d'una llimona. Per donar-li més sabor i perfum, pots afegir un clau d'espècia.

4 racions

Elaboració

El primer que farem serà dividir el Camembert en porcions, 8 seran suficients. Després passem les porcions per maizena, ou i pa ratllat, per aquest ordre. En general n'hi hauria prou amb això, però jo li dono un segon empanat per evitar que surti el formatge fos a l'oli calent. Així tornem a passar per ou i pa ratllat les porcions de formatge. Tot seguit posem l'oli a escalfar, i quan aquest ben calent tirem les porcions de formatge. No haurien d'estar més d'un minut entre les dues cares. Més temps faria que sortís el formatge i l'oli podria esquitxar, d'això que és molt important que tinguem l'oli ben calent. Finalment escorreu bé les porcions de formatge fregit sobre un paper de cuina per eliminar excessos de greix.
MERMELADA DE TOMAQUET Escalda els tomàquets en aigua bullint durant 30 segons, s'escorre i pela'ls. A continuació talla'ls per la meitat i retira les llavors. Diposita la polpa dels tomàquets en una cassola de fang. S'empolvora amb el sucre i rega amb el suc de llimona. A continuació deixa-ho reposar a la nevera durant 12 hores. Passat aquest temps afegeix el clau d'espècia i posa la cassola al foc, coent molt lentament i remenant sovint utilitzant una cullera de fusta. El temps de cocció necessari és de 50 minuts. Ara has de retirar el clau i anar disposant la melmelada en els pots (esterilitzats) prèviament preparats.

30min

Notes

Per evitar que el formatge surti fora del empanat quan s'està fregint és ficar-ho al congelador durant almenys 30 minuts abans, a més del doble arrebossat. El formatge Camembert fregit amb melmelada de tomàquet és una tapa i aperitiu ideal, se serveix calent quan encara el formatge esta fos a l'interior. L'elaboració de la melmelada de tomàquet és molt fàcil, només al final heu d'afegir l'orenga. Com tots sabem, l'abundància de fruites o hortalisses es produeix durant l'estiu, i és el millor moment per realitzar la melmelada que més t'agradi per consumir durant l'any. La pots fer del que vulguis, però avui et proposem la melmelada de tomàquet. És ideal prendre en l'esmorzar amb unes torrades amb formatge fresc o d'untar. També pots utilitzar-la per amanir carns amb sabors agredolces.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

833 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

2 comentaris:

Lourdes Xargayo diu:
Gràcies Joan c, el camembert l'he mejat igual, però amb melmelada de maduixa....el provaré amb la de tomata. !!!Gràcies!!!
Àngels Fernández Guillén diu:
Molt bona idea això d'arrebossar el formatge dues vegades. Jo també el tastaré amb la melmelada de tomàquet.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!