Pastís de puré de patata i carn

Ingredients

  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 dent d'all
  • 3 cullerades soperes de tomàquet triturat
  • 150-200 grs. de carn picada de porc amb sal i pebre (una botifarra de carn)
  • 1 sobre de puré de patata.
  • 1 pot petit de paté (opcional)
  • Oli, sal, pebre mòlt.

4 racions

Elaboració

Sofregir (a foc baixet) la ceba picada fina junt amb la pastanaga ratllada i la dent d'all també ben picadeta.
Quan el sofregit ja comença a estar a punt, afegir-hi la carn picada prèviament salada i amb pebre mòlt. (A casa hi posem la carn d'una botifarra, de manera que no hem d'afegir ni sal ni pebre).
Anar remenant contínuament i esmicolant a trossets ben petits la carn. Quan comença a rossejar, afegir-hi el tomàquet triturat (o tomàquet fregit) i, si es vol, el paté.
A part, mentre el sofregit va fent xup-xup, hem fet, seguint les instruccions del fabricant, el puré de patata. (Si us agrada més fer-lo casolà, encara millor, però amb puré preparat també queda bé)
Quan tan el puré com el sofregit són fets, barrejar-ho tot, emplatar i servir (amb un xic de formatge ratllat per sobre, si voleu).

30min

Notes

També es pot servir fent (en un atuell de forn), capes de puré i de sofregit, sense barrejar-los, i un cop fet el pastís, gratinar-lo amb formatge ratllat.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

11677 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

5 comentaris:

Laura Riera diu:
Aquesta setmana q ve tinc festa i la faré de ben segur moltes gràcies
Nani Nolla diu:
Hola Josep,
Aquest plat era un dels millors que feia la meva mare. Ella però, enlloc de posar formatge per a gratinar ho feia amb una gema d'ou pinzellada per sobre. Era el toc final. Quan el cuinava amb puré casolà ja era insuperable.
Nani Nolla diu:
M'he oblidat: sempre el feia per capes. Una de puré, una de la barreja i altre de puré. I així és com el faig jo.
Josep Murlà Janó diu:
Doncs mira, nosaltres quasi sempre el fem així: és més ràpid. Però ens agrada més de l'altra forma: és més saborós.
He posat aquesta forma de fer-lo perquè avui dia tothom té pressa, i també és bo.
Per cert: lo de gratinar-lo amb ou també ho fem nosaltres amb un pastís igual que aquest però amb tonyina (en conserva) en lloc del sofregit. i ho fem amb la clara, no amb el rovell. Prova-ho... queda molt bé.
Maria Àngels Bronsoms diu:
Amb aquesta recepta m'has portat records d'infantesa, molt bona!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: