Tartiflette (vegetariana)

Categoria:
Típica de: França → Alta Savoia
Dieta: vegetariana
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 4 patates mitjanes
  • 1/2 ceba
  • 200 grs. de bolets variats
  • 100 grs. de crême fraiche o de crema de llet.(Jo trobo la crême fraiche als supermercats Esclat)
  • 250 grs. de formatge Reblochon (Brie o raclette, també serveixen)
  • Oli, sal, pebre
  • Opcional: 100 ml. de vi blanc sec

4 racions

Elaboració

Bullir les patates amb pell. Un cop bullides, deixar-les refredar, pelar-les i tallar-les a rodelles de 1/2 cm. de gruix.
Tallar la ceba en juliana ben fina, i posar-la a sofregir. Quan és ben transparent, afegir-hi els bolets tallats a trocets no gaire grans. Passats uns minuts, tirar-hi (si es vol) el vi blanc i anar coent fins que tot l'alcohol s'hagi evaporat.
En un atuell de forn no massa gran prèviament untat amb oli, posar una capa de patates. Damunt, fer una altra capa amb la meitat del sofregit de ceba i bolets. A continuació, escampar per sobre la meitat de la crema fresca. Repetir aquest procès, altra cop patates, ceba/bolets, crema fresca. Si encara us han quedat patates, fer amb elles la capa final.
Posar el formatge al damunt, sense la crosta, tallat en troços d'un gruix de 1/2 centímetre. En la recepta original, el formatge Reblochon s'hi posa amb crosta i molt més gruixut, però a mi m'agrada més amb Brie tallat fi.
Posar-ho al forn pre-escalfat a 180º, dalt i baix, durant 20 minuts. Els darrers 5 minuts, acosta-ho el màxim possible al gratinador, que el formatge, ja fos, quedi daurat.
Servir ben calent.

50min

Notes

La tartiflette original porta cansalada fumada en lloc de bolets, però a casa hi ha 2 persones vegetarianes... Aquest plat es va crear l'any 1980 per promocionar el formatge Reblochon de Savoia, però ha agradat tant, que l'han incorporat a les cuines de tota França com si fos un menjar de tota la vida, i ja hi ha infinites variants de la recepta original. És un plat potent: s'acostuma a menjar com a plat ùnic acompanyat únicament d'una amanida.


Recepta de cuina de Tartiflette (vegetariana)
1a. capa: patates
per Josep Murlà Janó
Recepta de cuina de Tartiflette (vegetariana)
2a.: Ceba i bolets
per Josep Murlà Janó
Recepta de cuina de Tartiflette (vegetariana)
3a.: la crême fraiche
per Josep Murlà Janó
Recepta de cuina de Tartiflette (vegetariana)
Capa final: formatge Reblochon (en aquest cas Brie)
per Josep Murlà Janó
Recepta de cuina de Tartiflette (vegetariana)
20 minutets de forn i gratinador...
per Josep Murlà Janó
Recepta de cuina de Tartiflette (vegetariana)
I bon profit!
per Josep Murlà Janó

Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4073 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: