Tartiflette (vegetariana)
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: França → Alta Savoia
Dieta: vegetariana
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 patates mitjanes
- 1/2 ceba
- 200 grs. de bolets variats
- 100 grs. de crême fraiche o de crema de llet.(Jo trobo la crême fraiche als supermercats Esclat)
- 250 grs. de formatge Reblochon (Brie o raclette, també serveixen)
- Oli, sal, pebre
- Opcional: 100 ml. de vi blanc sec
4 racions
Elaboració
Bullir les patates amb pell. Un cop bullides, deixar-les refredar, pelar-les i tallar-les a rodelles de 1/2 cm. de gruix.
Tallar la ceba en juliana ben fina, i posar-la a sofregir. Quan és ben transparent, afegir-hi els bolets tallats a trocets no gaire grans. Passats uns minuts, tirar-hi (si es vol) el vi blanc i anar coent fins que tot l'alcohol s'hagi evaporat.
En un atuell de forn no massa gran prèviament untat amb oli, posar una capa de patates. Damunt, fer una altra capa amb la meitat del sofregit de ceba i bolets. A continuació, escampar per sobre la meitat de la crema fresca. Repetir aquest procès, altra cop patates, ceba/bolets, crema fresca. Si encara us han quedat patates, fer amb elles la capa final.
Posar el formatge al damunt, sense la crosta, tallat en troços d'un gruix de 1/2 centímetre. En la recepta original, el formatge Reblochon s'hi posa amb crosta i molt més gruixut, però a mi m'agrada més amb Brie tallat fi.
Posar-ho al forn pre-escalfat a 180º, dalt i baix, durant 20 minuts. Els darrers 5 minuts, acosta-ho el màxim possible al gratinador, que el formatge, ja fos, quedi daurat.
Servir ben calent.
50min
Notes
La tartiflette original porta cansalada fumada en lloc de bolets, però a casa hi ha 2 persones vegetarianes... Aquest plat es va crear l'any 1980 per promocionar el formatge Reblochon de Savoia, però ha agradat tant, que l'han incorporat a les cuines de tota França com si fos un menjar de tota la vida, i ja hi ha infinites variants de la recepta original. És un plat potent: s'acostuma a menjar com a plat ùnic acompanyat únicament d'una amanida.
Etiquetes:
Patates Reblochon Vegetarià
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4530 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.