Zarangollo

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Múrcia
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Dues patates mitjanes
  • Un carbassó mitjà
  • Una ceba mitjana
  • Dues dents d'all
  • Dos ous
  • Oli i sal

2 racions

Elaboració

Es tallen les patates (una vegada pelades) els carbassó i la ceba a daus procurant que siguin més o menys del mateix tamany.
En una paella amb l'oli d'oliva verge es fregeixen les patates i els dos granets d'all sencers i sense pelar, només se'ls hi dóna un cop per tal que es trenquin una mica i deixin sortir l'aroma. Quan les patates ja estan al seu punt de fregides (no han de quedar dorades) es retiren de la paella i es posen en la plata de servir i es salen.
Amb el mateix oli es fregeix la ceba i el carbassó. Mentres es van fent, es dexaten els dos dous. Quan la ceba i els carbassons estan al seu punt de fregit (transparents) es sala i se li afageig els ous dexatats i es va remanant tot amb una collera de fusta fins que l'ou qualli.
Es treu la paella del foc i el remenat es posa per sobre de les patates que heu reservat en la plata de servir.
Ja es pot menjar.

40min

Notes

Es pot menjar calent o fred. La patata i l'ou fa que sigui un plat que ompla bastant, però fàcil de digerir, per aquest motiu jo l'acostumo a fer com a plat únic de sopar d'estiu acompanyat d'una amanida de tomàquet amanit amb sal, una mica de pebre negre i oli d'oliva verge i l'hi afageixo all i julivert picadets.


Recepta de cuina de Zarangollo
Zarangollo murcià
per Salvador Colomer Costa

Etiquetes:           Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3783 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

1 comentaris:

Josep Murlà Janó diu:
Uau! Quina pinta! Si entra igual per la boca que per els ulls, ha de ser boníssim. Me l'apunto. Gràcies.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: