Zarangollo
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Remenat
Típica de: Espanya → Múrcia
Dieta: vegetariana
Estació: primavera
estiu
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues patates mitjanes
- Un carbassó mitjà
- Una ceba mitjana
- Dues dents d'all
- Dos ous
- Oli i sal
2 racions
Elaboració
Es tallen les patates (una vegada pelades) els carbassó i la ceba a daus procurant que siguin més o menys del mateix tamany.
En una paella amb l'oli d'oliva verge es fregeixen les patates i els dos granets d'all sencers i sense pelar, només se'ls hi dóna un cop per tal que es trenquin una mica i deixin sortir l'aroma. Quan les patates ja estan al seu punt de fregides (no han de quedar dorades) es retiren de la paella i es posen en la plata de servir i es salen.
Amb el mateix oli es fregeix la ceba i el carbassó. Mentres es van fent, es dexaten els dos dous. Quan la ceba i els carbassons estan al seu punt de fregit (transparents) es sala i se li afageig els ous dexatats i es va remanant tot amb una collera de fusta fins que l'ou qualli.
Es treu la paella del foc i el remenat es posa per sobre de les patates que heu reservat en la plata de servir.
Ja es pot menjar.
40min
Notes
Es pot menjar calent o fred. La patata i l'ou fa que sigui un plat que ompla bastant, però fàcil de digerir, per aquest motiu jo l'acostumo a fer com a plat únic de sopar d'estiu acompanyat d'una amanida de tomàquet amanit amb sal, una mica de pebre negre i oli d'oliva verge i l'hi afageixo all i julivert picadets.
Etiquetes:
Carbassons Ceba Ous Patates
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1725 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.