Cassola de be al safrà

Ingredients

  • 8 patates del bufet mitjanes
  • 4 talls gruixuts de cuixa de be (mínim de dos dits)
  • Fils de safrà
  • Una llimona petita
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre
  • Una branca petita de canyella
  • Fulles de cibulet

4 racions

Utensilis

Cassola de fang

Elaboració

Peleu les patates i les talleu en quatre quarts a lo llarg. Passeu-les per aigua per tal que perdin midó. Poseu-les en un bol i les cobriu amb aigua (millor si és mineral) afegint el safrà i un polsim de sal. Ho remeneu i deixeu que macerin com a mínim una hora o fins que veieu que les patates han agafat el color del safrà. Mentre espereu, poseu els talls de cuixa de be a macerar amb: sal, pebre negre, un raig d'oli d'oliva i el suc de la mitja llimona.
Escalfeu el forn a 210 graus. Agafeu una cassola de fang que aguanti el forn. Poseu un rajolí d'oli d'oliva i poseu les patates ensafranades i les cobriu amb la mateixa aigua colada per tal de treure-li els fils de safrà. Poseu a sobre de les patates els talls de cuixa de be. Afegiu la branca de canyella. Poseu la cassola al foc. Quan arrenqui el bull, passeu-la al forn i deixeu que es vagi fent (una hora) mirant que no es begui tota l'aigua. Sabreu que està fet quan veieu que les patates estan toves però senceres.
Talleu les fulles de cibulet a daus petits.
Muntem els plats: Posarem unes quantes patates al plat i a sobre un tall de be. Ho regarem amb el suc de la cocció i li posarem les fulles de cibulet per sobre.
Bon profit.

3h


Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1776 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!