Bundt cake de taronja i canyella
												Categoria: 
						
						 Postres i dolços
 
						Postres i dolços
						
						
						
						Tipus de plat: Pastís
						Recepta per forn
						
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
Ingredients del pa de pessic:
- 4 ous a temperatura ambient
- 300 gr de sucre
- 240 gr de mantega a temperatura ambient
- 360 grs de farina
- 7 gr de llevat en pols
- 5 gr de bicarbonat
- 2 gr de sal
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 250 gr de iogurt natural a temperatura ambient
- 3 cullerades de suc de taronja
- ratlladura de la pell de dues taronges
Ingredients per la glaça:
- 150 gr de sucre en pols
- 45 gr de mel
- 20 gr de suc de taronja
 12 racions
 12 racions
Utensilis
Batedora elèctrica de barnilles.
Un motlle de 2,4 litres de capacitat.
Elaboració
							-Unes hores abans treure la mantega, els ous i els iogurts de la nevera. 
-Escalfar el forn a 165ºC.
-Engrassar i enfarinar el motlle
-Passar pel sedàs la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal; reservar.
-En un bol gran batre la mantega amb el sucre.
-Quan la mantega i el sucre estiguin integrats, afegir els ous un a un. Seguir batent.
-Afegir la canyella, la ratlladura i el suc de taronja.
-Afluixar la velocitat de la batedora al mínim, i anar afegint cullerades de farina i cullerades del iogurt, alternant fins a completar.  
-Abocar la massa dintre del motlle.
-Enfornar durant uns 50 minuts i punxar amb un escuradents per comprovar la cocció abans de retirar del forn. 
-Deixar refredar 10 o 15 minuts dintre del motlle; desmotllar abocant el cake damunt d’una reixeta. 
Per fer la glaça: posar tots els ingredients dintre d’un bol. Barrejar amb unes barnilles; si és necessari, afegir unes gotes més de suc de taronja. Abocar aquesta glaça per damunt del bescuit quan sigui fred.
														
Notes
Aquest pastís té una textura humida que el fa de molt bon menjar inclús dos o tres dies desprès de fet..., si és que en queda!
La recepta original era amb suc de llimona i raspadura de pell de llimona en comptes dels ingredients de la taronja; i amb espígol en comptes de canyella. 
El temps de cocció és orientatiu; jo amb 50 minuts n'he tingut prou però la recepta original posa de 55 a 60 minuts de cocció.
 Etiquetes: 
						Pastís  Taronja
 
						Etiquetes: 
						Pastís  Taronja  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 3412 visites.
 3412 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									 
									 Fernanda Bausili
 Fernanda Bausili Salvador Colomer Costa
 Salvador Colomer Costa![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)

 60 min.
 60 min. 
  Llegums i verdures
 Llegums i verdures 
  Salses
 Salses Carns
 Carns Mousse
 Mousse
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram