Coure cigrons a casa
Ingredients
- Cigrons
- Aigua mineral
- Sal
- Una culleradeta de bicarbonat
Elaboració
							Abans de bullir els cigrons caldrà que els triem eliminant qualsevol pedreta i que els rentem sota l'aixeta. 
Desprès els posarem en aigua abundant que els ben cobreixi quatre dits (ja que durant el remull doblen el seu volum i és important que sempre estiguin completament coberts d'aigua) i amb una culleradeta de sal. 
Hauran de remullar 12 hores a temperatura ambient, en cas de posar-los a la nevera el temps de remull serà de 24 hores. 
Va bé posar-los a remullar la nit abans. L'endemà, escorrerem aquesta aigua i escamparem una culleradeta de bicarbonat per damunt dels cigrons, només una culleradeta de postres!; deixarem actuar durant 8 minuts mentre els sacsegem una mica. 
Els esbandirem amb aigua clara, que no quedin restes de bicarbonat, i els posarem a l'olla. 
Hauran de bullir amb aigua mineral que els ben cobreixi tres dits; afegirem la sal corresponent i taparem. 
Quan arrenqui el bull afluixarem i mantindrem l'olla tapada i sense perdre el bull durant quasi dues hores. 
Amb l'olla a pressió jo els tinc 35 minuts. 
Quan apago el foc els deixo una bona estona que vagin refredant-se dintre del seu propi suc sense destapar. Així queden tous i inflats.
														
Notes
Els cigrons són el llegum més difícil de coure; en quan arrenca el bull és imprescindible mantindre una cocció suau però contínua; sense destapar l'olla ni interrompre el bull. Jo sempre els faig amb l'olla a presió a foc fluix i em queden molt tous, però també es poden coure amb una olla tradicional encara que jo mai els hi hagi fet.
He volgut publicar aquesta recepta tant bàsica perquè sé de moltes persones que mai couen cigrons a casa degut a que els hi queden durs. Si es segueix aquesta recepta pas per pas, segur que quedaran boníssims i serà el punt de sortida per fer infinitat de plats de cigrons; estofats a l'hivern, amanides de cigrons a l'estiu, el deliciós hummus, l'empedrat, etc...
És important comprar llegum de qualitat; jo sempre acostumo a comprar la varietat de cigró blanc lletós però això va a gustos.
 Etiquetes: 
						Coure cigrons  Llegums cigrons  Cigrons  Llegums
 
						Etiquetes: 
						Coure cigrons  Llegums cigrons  Cigrons  Llegums  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 51414 visites.
 51414 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
 
						 primavera
 primavera estiu
 estiu tardor
 tardor hivern
 hivern
 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
								 
								 Enric Renart Viussà
 Enric Renart Viussà![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)



 
  Postres i dolços
 Postres i dolços 55 min.
 55 min. 
  Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds 
  
  
  Sopes i cremes
 Sopes i cremes Sopa
 Sopa 
  
  
  
  Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes
 Carns
 Carns
 Altres
 Altres




 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram