Coure cigrons a casa
Categoria:
Llegums i verdures
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Cigrons
- Aigua mineral
- Sal
- Una culleradeta de bicarbonat
Elaboració
Abans de bullir els cigrons caldrà que els triem eliminant qualsevol pedreta i que els rentem sota l'aixeta.
Desprès els posarem en aigua abundant que els ben cobreixi quatre dits (ja que durant el remull doblen el seu volum i és important que sempre estiguin completament coberts d'aigua) i amb una culleradeta de sal.
Hauran de remullar 12 hores a temperatura ambient, en cas de posar-los a la nevera el temps de remull serà de 24 hores.
Va bé posar-los a remullar la nit abans. L'endemà, escorrerem aquesta aigua i escamparem una culleradeta de bicarbonat per damunt dels cigrons, només una culleradeta de postres!; deixarem actuar durant 8 minuts mentre els sacsegem una mica.
Els esbandirem amb aigua clara, que no quedin restes de bicarbonat, i els posarem a l'olla.
Hauran de bullir amb aigua mineral que els ben cobreixi tres dits; afegirem la sal corresponent i taparem.
Quan arrenqui el bull afluixarem i mantindrem l'olla tapada i sense perdre el bull durant quasi dues hores.
Amb l'olla a pressió jo els tinc 35 minuts.
Quan apago el foc els deixo una bona estona que vagin refredant-se dintre del seu propi suc sense destapar. Així queden tous i inflats.
Notes
Els cigrons són el llegum més difícil de coure; en quan arrenca el bull és imprescindible mantindre una cocció suau però contínua; sense destapar l'olla ni interrompre el bull. Jo sempre els faig amb l'olla a presió a foc fluix i em queden molt tous, però també es poden coure amb una olla tradicional encara que jo mai els hi hagi fet.
He volgut publicar aquesta recepta tant bàsica perquè sé de moltes persones que mai couen cigrons a casa degut a que els hi queden durs. Si es segueix aquesta recepta pas per pas, segur que quedaran boníssims i serà el punt de sortida per fer infinitat de plats de cigrons; estofats a l'hivern, amanides de cigrons a l'estiu, el deliciós hummus, l'empedrat, etc...
És important comprar llegum de qualitat; jo sempre acostumo a comprar la varietat de cigró blanc lletós però això va a gustos.
Etiquetes: Coure cigrons Llegums cigrons Cigrons Llegums Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
48911 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.