Cigrons amb suc i entrebancs

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Cigrons
  • Un os de pernil
  • 1/2 peu de porc salat i tallat petit
  • Una tira de costelló de poprc salat (tallat petit)
  • Un tros de xorisso no picant
  • Una cabeça d'alls
  • Una ceba de Figueres
  • Una fulla de llauré
  • Pebre vermell dolç

4 racions

Elaboració

Posem els cigrons en remull el dia abans
Posem a bullir tots els ossos....de pernil el peu, el costelló......si agrada es pot posar un tros de cansalada ibérica. Deixem bullir una hora.
Escorreguem els cigrons, i posem "bicarbonat", remenan que arribi a tots.
Posem l'olla al foc, amb una mica d'aigua (pensem que s'ha de posar el brou dels ossos)afegim una fulla de llauré, la cabeça d'alls i la ceba tallada a barco. Quan arrenqui el bull, anem afegin els cigrons, a poc a poc....es important que l'aigua, no deixi de bullir. Els cigrons son delicats, i no els hi agrada l'aigua freda.
Quan els cigrons han arrencat tot el bull, afegim la carn, i el brou. Deixem que bullin fins que estiguin cuits (una hora, més o menys, el temps depen, de la classe de cigrons...de l'aigua....es qüestió d'anar-ho vigil·lant.
Es important que els ossos, els poseu amb aigua el dia abans, i que es tingui amb compte, ja que el brou sempre queda amb un punt salat, s'ha de provar i rectificar de sal, si cal.

2h 30min

Notes

Aquest plat no es apta per gent amb colesterol.....però si per un dia d'hivern molt fred.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1506 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!