Cigrons amb suc i entrebancs
Categoria:
Llegums i verdures
Estació: hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Cigrons
- Un os de pernil
- 1/2 peu de porc salat i tallat petit
- Una tira de costelló de poprc salat (tallat petit)
- Un tros de xorisso no picant
- Una cabeça d'alls
- Una ceba de Figueres
- Una fulla de llauré
- Pebre vermell dolç
4 racions
Elaboració
Posem els cigrons en remull el dia abans
Posem a bullir tots els ossos....de pernil el peu, el costelló......si agrada es pot posar un tros de cansalada ibérica. Deixem bullir una hora.
Escorreguem els cigrons, i posem "bicarbonat", remenan que arribi a tots.
Posem l'olla al foc, amb una mica d'aigua (pensem que s'ha de posar el brou dels ossos)afegim una fulla de llauré, la cabeça d'alls i la ceba tallada a barco. Quan arrenqui el bull, anem afegin els cigrons, a poc a poc....es important que l'aigua, no deixi de bullir. Els cigrons son delicats, i no els hi agrada l'aigua freda.
Quan els cigrons han arrencat tot el bull, afegim la carn, i el brou. Deixem que bullin fins que estiguin cuits (una hora, més o menys, el temps depen, de la classe de cigrons...de l'aigua....es qüestió d'anar-ho vigil·lant.
Es important que els ossos, els poseu amb aigua el dia abans, i que es tingui amb compte, ja que el brou sempre queda amb un punt salat, s'ha de provar i rectificar de sal, si cal.
2h 30min
Notes
Aquest plat no es apta per gent amb colesterol.....però si per un dia d'hivern molt fred.
Etiquetes:
Llegums
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2236 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Avui he rebut un correu dient que la recepta no es complerta, ja que no dic quan s'ha d'afegir el bacallà, teniu raó,...
Quim, vull fer una pregunta.....Perquè no hi posa una foto del plat??, potser veuríem millor "el plat", es que n'hi han de...
No sé el temps que m'has fet la pregunta Enriqueta ribalta segarra , però si dic que feia molt de temps que no entrava a...
Doncs me'n alegro que agradi, i quan les hagi fet, ja dirá si les ha trobat bones.
Hola. Jo he fet aquests postres, i queda espectacular, però encara hi queda més, si talles el torrò, a trossos, i desprès...