Galetes de Nadal
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Galetes
Recepta per forn
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 175 gr de mantega
- 200 gr de sucre
- 400 gr de farina
- 2 ous
- 1 culleradeta de vainilla
- 1 culleradeta de llevat (Royal)
- 1 polsim de sal
12 racions
Utensilis
Motlle de galetes amb formes (estels, llunes, cors...)
Elaboració
Pas 1- Batre la mantega i el sucre, agregar els ous i la vainilla. Amb un bol diferent barrejar el llevat, la farina i la sal.
Pas 2- Unir les dues barreges. Si queda massa enganxós, posar una mica més de farina.
Dividir la massa amb dues parts, embolicar amb film i deixar a la nevera unes dues hores.
Pas 3- Escalfar el forn a 180º. Amb un corró estirar una de les parts de la massa fins que arribi a 1 cm de gruix. Llavors amb motlles típics d'estrelletes, arbres, llunes... tallar la pasta amb la forma que vulguem.
Pas 4- A la plata que anirà al forn, va bé posar una mica de farina o paper de forn perquè no s'enganxin per sota. Quan tinguem unes quantes galetes per omplir una safata, les col·loquem no massa juntes i les courem al forn durant 10 minuts fins que quedin dauradetes.
Una vegada ja estan fetes podeu decorar-les amb sucre glas, sucre normal o fideus de xocolata...
Són perfectes per treure després dels dinars nadalencs amb el cafè.
1h 30min
Notes
La recepta d'aquestes galetes la tinc gràcies a la Mireia, una de les meves nebodes que amb 11 anys ja és una aficionada a la cuina.
Amb la quantitat de farina que hi ha a la recepta, surten moltes galetes.
Jo normalment faig la massa al matí i quan arriba la tarda em poso a fer les galetes, sense comptar amb el temps de nevera és qüestió d'una horeta i mitja més o menys.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
28066 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.