Escudella de Nadal, anticrisi

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Mitja gallina
  • Dues carcases de pollastre
  • Dos ossos de vedella ( de la part del genoll )
  • Un òs de pernil salat
  • Mig quilo de carn trinxada de porc
  • Sis ous
  • Un gra d'all pelat
  • Pa sec
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • Llet ( un got )
  • Api ( dues branques )
  • Col ( dues fulles )
  • Tres pastanagues
  • Dos porros
  • Dues patates pelades, tallades en dues meitats
  • Julivert picolat
  • Galets de mida petita ( la quantitat que vulgueu )
  • Un pit de xai
  • Quatre litres d'aigua

12 racions

Elaboració

En una olla gran, posem les carns i les verdures a bullir amb l'aigua.
A part, posem la carn trinxada en una atuell, juntament amb : pa remullat amb llet, sal, pebre, julivert picolat, un all ratllat, i dos ous.
Ho remenem tot plegat ben remenat, i fem unes mandonguilles petites. Les passem per farina, i les fregim amb oli d'oliva, i les reservem. A part, en un cassó amb aigua i sal, bullim quatre ous. Un cop cuits, els pelem, els picolem, i els reservem.
Un cop el brou ha bullit prou estona, el colem i el passem a l'olla on farem l'escudella.
Deixem que arrenqui el bull, i hi afegim : les mandonguilles, els ous picolats, la gallina picolada, i els galets.
Quan els galets són cuits al " dente ", ja ho podrem servir a taula, i ! bon profit ¡

1h 30min

Notes

Aquesta, és una manera més econòmica de fer una escudella de Nadal, que no desmereix en absolut a la típica escudella i carn d'olla tradicional.
Jo crec que en aquestes dades, per culpa de la ditxosa crisi, no pot haver-hi ningu que es quedi sense un plat d'escudella, oi?.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

969 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!