Ànec a la taronja

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Un ànec, tallat a trossos regulars
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Un litre de suc de taronja colat, (també pot ser de pot)
  • Dues taronges
  • Mantega, (no margarina)
  • Una ceba picolada
  • Tres alls pelats
  • Un got de conyac
  • Una copa, de Cointreau
  • 200 grams de cebetes, tipus " platillo "
  • Mel
  • Sucre
  • Vinagre de Mòdena
  • Brou de concentrat, (de pastilla)

6 racions

Utensilis

Una placa pel forn amb un paper sulfurat
Una paella gran
Una cassola de terrissa gran
Un cassó mitjà

Elaboració

Primer de tot, agafem una taronja, la tallem en rodelles fines, i les posem en una safata per anar al forn, amb un paper sulfurat, espolsades amb sucre, a 180º, fins que són caramel·litzades, i les reservem.
A part, posem les cebetes pelades, en una paella amb: un pessic de sal i sucre, i oli d'oliva. Quan són mig cuites, els hi afegim : un raig de mel, i una mica de conyac. Tot seguit, afegim un raig de vinagre de Mòdena, deixem que cogui a foc molt lent, fins que són caramel·litzades, i les reservem.
A part, en un cassó, farem la salsa de taronja : Agafem una taronja, i la pelem en compte de no agafar la part blanca de la pell, i la tallem a juliana molt petita.
Seguidament, la posem en un cassó amb mantega, i quan és mig cuita, hi afegim un raig de conyac, i una copa de Cointreau. Tot seguit, afegim el suc de taronja, el brou de concentrat, i deixem que cogui a foc ben baix, fins que tot el conjunt, és cuit.
Seguidament, corregim de sal i pebre, i ho reservem.
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, sofregim l'ànec salpebrat, amb oli d'oliva, una ceba picolada, i els alls pelats aixafats.
Quan l'ànec és ben sofregit, afegim la salsa de taronja que tenim reservada, que cobreixi la carn, i a foc molt lent, deixem que es cogui, fins que l'ànec és cuit.
En aquest moment afegirem : les cebetes, i les rodelles de taronja caramel·litzades, i deixarem que s'acabi de coure tot plegat, uns deu minuts més, tot mirant que la salsa ens quedi una mica espessa. Acte seguit, ja ho podrem servir a taula, amb la mateixa cassola, i uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, si pot ser, millor fer-la amb ànec mut, i si no, amb un ànec normal, que és més econòmic.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

10194 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!