Ànec a la taronja

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un ànec, tallat a trossos regulars
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Un litre de suc de taronja colat,( també pot ser de pot)
  • Dues taronges
  • Mantega, ( no margarina)
  • Una ceba picolada
  • Tres alls pelats
  • Un got de conyac
  • Una copa, de Cointreau
  • 200 grams de cebetes, tipus " platillo "
  • Mel
  • Sucre
  • Vinagre de Mòdena
  • Brou de concentrat, ( de pastilla)

6 racions

Elaboració

Primer de tot, agafem una taronja, la tallem en rodelles fines, i les posem en una safata per anar al forn, amb un paper sulfuritzat, espolsades amb sucre, a 180º, fins que són carameltzades, i les reservem.
A part, posem les cebetes pelades, en una paella amb: un polsim de sal i sucre, i oli d'oliva. Quan són mig cuites, els hi afegim : un raig de mel, i una mica de conyac. Tot seguit, afegim un raig de vinagre de Mòdena, deixem que cogui a foc molt lent, fins que són caramelitzades, i les reservem.
A part, en un cassó, farem la salsa de taronja : Agafem una taronja, i la pelem en compte de no agafar la part blanca de la pell, i la tallem a juliana molt petita.
Seguidament, la posem en un cassó amb mantega, i quan és mig cuita, hi afegim un raig de conyac, i la copa de Cointreau. Tot seguit, afegim el suc de taronja, i el brou de concentrat, i deixem que cogui a foc ben baix, fins que tot el conjunt, és cuit.
Seguidament, corregim de sal i pebre, i ho reservem.
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, sofregim l'ànec salpebrat, amb oli d'oliva, una ceba picolada, i els alls pelats aixafats.
Quan l'ànec és ben sofregit, afegim la salsa de taronja que tenim reservada, que cobreixi la carn, i a foc molt lent, deixem que es cogui, fins que l'ànec és cuit.
ës en aquest moment, que afegirem : les cebetes, i les rodelles de taronja caramelitzades, i deixarem que s'acabi de coure tot plegat, uns deu minuts més, tot mirant que la salsa ens quedi una mica espesssa. Acte seguit, ja ho podrem trere a taula, en la mateixa cassola, i !! bon profit !!

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, si pot ser, millor fer-la amb ànec mut, i si no, amb un ànec normal, que és més econòmic.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8660 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Dolors Escruela diu:
Bon dia,aquest Nadal vull fer la recepta d'ànec a la taronja del xef Quim Lleonart i m'agradaria saber si es millor fer-la uns dies abans perquè quedi més tendre i amb més sabor

Moltes gràcies


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!