Ànec a la taronja
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un ànec, tallat a trossos regulars
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Un litre de suc de taronja colat,( també pot ser de pot)
- Dues taronges
- Mantega, ( no margarina)
- Una ceba picolada
- Tres alls pelats
- Un got de conyac
- Una copa, de Cointreau
- 200 grams de cebetes, tipus " platillo "
- Mel
- Sucre
- Vinagre de Mòdena
- Brou de concentrat, ( de pastilla)
6 racions
Elaboració
Primer de tot, agafem una taronja, la tallem en rodelles fines, i les posem en una safata per anar al forn, amb un paper sulfuritzat, espolsades amb sucre, a 180º, fins que són carameltzades, i les reservem.
A part, posem les cebetes pelades, en una paella amb: un polsim de sal i sucre, i oli d'oliva. Quan són mig cuites, els hi afegim : un raig de mel, i una mica de conyac. Tot seguit, afegim un raig de vinagre de Mòdena, deixem que cogui a foc molt lent, fins que són caramelitzades, i les reservem.
A part, en un cassó, farem la salsa de taronja : Agafem una taronja, i la pelem en compte de no agafar la part blanca de la pell, i la tallem a juliana molt petita.
Seguidament, la posem en un cassó amb mantega, i quan és mig cuita, hi afegim un raig de conyac, i la copa de Cointreau. Tot seguit, afegim el suc de taronja, i el brou de concentrat, i deixem que cogui a foc ben baix, fins que tot el conjunt, és cuit.
Seguidament, corregim de sal i pebre, i ho reservem.
En una cassola de terrissa amb oli d'oliva, sofregim l'ànec salpebrat, amb oli d'oliva, una ceba picolada, i els alls pelats aixafats.
Quan l'ànec és ben sofregit, afegim la salsa de taronja que tenim reservada, que cobreixi la carn, i a foc molt lent, deixem que es cogui, fins que l'ànec és cuit.
ës en aquest moment, que afegirem : les cebetes, i les rodelles de taronja caramelitzades, i deixarem que s'acabi de coure tot plegat, uns deu minuts més, tot mirant que la salsa ens quedi una mica espesssa. Acte seguit, ja ho podrem trere a taula, en la mateixa cassola, i !! bon profit !!
1h 30min
Notes
Aquesta recepta, si pot ser, millor fer-la amb ànec mut, i si no, amb un ànec normal, que és més econòmic.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
8660 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Amic Joan, si vas a les meves receptes, podràs veure la recepta de com es fa el sofregita les cuines professionals, que crec...
Amic Moisès, si vas a les meves receptes veuràs la recepta de l'amanida Alemanya, que també et pot agradar.
Amic Joan, si vas a les meves receptes trobaràs dues varietats de Qiche Lorraine que crec que t'agradaran. Les receptes...
Amiga M. Àngels, el que l'amic Josep M hem sembla que vol dir, és que amb julivert, oli i all, hem de fer una picada amb la...
Amic Moisés, si vas a les meves receptes, veuràs " la meva sopa de ceba", que també et pot ser interessant. Rep una...