Sarsuela

Categoria:
Dificultat: Facil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre rodelles de rap-Quatre rodelles de lluç-Quatre rodelles de rosada-Mig quilo d'anelles de calamar-Vuit gambes-Vuit escamarlans-Mig quilo de musclos-Mig quilo d'almejas-Un got de vi blanc-Un got de conyac-Una mica de fumet-Una cullerada de farina-
  • La picada
  • .................
  • 8 o 10 ametlles-Julivert-Pa fregit en llesques-suc de la cocció-un fetge petit ( de rap si pot ésser)-1All pelat i fregit-una presilla de xocolata-El sofregit
  • ......................
  • Ceba picada fina-Tomata ratllat sense pell ni llavor-All pelat i picat ben fi-

4 racions

Utensilis

Una cassola una mica fonda, un morter,un cassó gros i una cullera de fusta.

Elaboració

Primer de tot obrim els musclos al vapor i els reservem ; obrim també les almejas al vapor i les reservem . Preparem el peix rentat i ben escorregut ; el salpebrem i posem una paella al foc amb oli ; fregim el peix i  el reservem . Després fregim a la mateixa paella i oli fregim la  gamba i l'escamarla i o reservem també . Preparem una cassola a part , sempre fora del foc , de moment. Posem en aquesta cassola fora del foc , el peix , les gambes, els escamarlans, els musclos i les almejas. A la paella que hem fregit tot això , fem un sofregit amb ceba , tomata i all , tot ben picat . Un cop fet el sofregit i ben confitat , afegim conyac, empolvorem amb farina i afegim  fumet de peix al sofregit i  deixem reduir uns deu minuts . Un cop passat aquest temps , afegim tot el preparat de la paella a la cassola que tenim el peix i marisc. Escalfem el forn a 200 graus i mentrestant fem la picada , amb els ingredients abans esmentats; tots ben picats i ens ha de quedar una pasta que desmarxarem amb una mica de fumet i afegirem seguidament a la cassola . Sacsejarem la cassola per que es barregi tot i posarem al forn. Fem coure uns minuts i ja estarà a punt.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2582 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

3 comentaris:

Misericòrdia LLurba diu:
Es un bon plat, però entretingut
Jordi Bosch Negre diu:
Si que es entretingut, jo recordo la mare quan en feia es passava el matí a la cuina, però la recompenssa era evident.Val la pena aquest plat.
Martingala La diu:
Boníssim! A casa de tota la vida per Sant Esteve, canalons i Sarsuela!


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!