Arròs negre
Categoria:
Arrossos i pastes
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 400 gr d'arròs de gra normal
- 500 gr de sípies petites (reservar totes les tintes)
- 100 gr de cebes
- 1 pebrot verd o vermell
- 250 gr de tomates madures
- 3 grans d'all
- 2 dl d'oli
- julivert
- 1 1/4 d'aigua
- Sal
4 racions
Elaboració
Netegeu les sípies, separeu i reserveu les tintes, trossegeu-les.
Escalfeu oli en una cassola de terrissa. Quan sigui calent, sofregiu-hi la sípia trossejada.
Quan la sípia hagi pres una mica de color, afegiu-hi la ceba tallada fina, deixeu daurar un xic i poseu-hi els alls picats, tot seguit el pebrot trossejat i, passat un moment, les tomates; removeu i deixeu que tot plegat agafi un color una mica fosc, però amb compte que no es cremi.
Quan tot estigui ben sofregit, afegiu-hi l'aigua calenta i tapeu; deixeu coure durant uns dotze minuts.
Tot seguit, heu de diluir la tinta de les sípies en una mica d'aigua calenta i agregar-ho. Assaoneu-ho.
Augmenteu la intensitat del foc i afegiu l'arròs repartit homogèniament. Cal que removeu.
És important de coure destapat i a mig foc 18 o 20 minuts. Comproveu el punt de cocció.
Deixeu-ho descansar 5 minuts i ja es podrà servir.
45min
Etiquetes:
Arrossos
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
9408 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Això es com una hamburguesa vegetal, oi?
El bimi (també és conegut com broccolini, tenderstem o asparation) és un híbrid natural (no ha sigut modificat...
Hi ha alguna manera de fer que no es destorrin aquestes galetes?
El provaré de fer aquest estiu Enric.
Prova-ho Moisés, i ja em diràs el què.