Arròs negre

Ingredients

  • 400 gr d'arròs de gra normal
  • 500 gr de sípies petites (reservar totes les tintes)
  • 100 gr de cebes
  • 1 pebrot verd o vermell
  • 250 gr de tomates madures
  • 3 grans d'all
  • 2 dl d'oli
  • julivert
  • 1 1/4 d'aigua
  • Sal

4 racions

Elaboració

Netegeu les sípies, separeu i reserveu les tintes, trossegeu-les.
Escalfeu oli en una cassola de terrissa. Quan sigui calent, sofregiu-hi la sípia trossejada.
Quan la sípia hagi pres una mica de color, afegiu-hi la ceba tallada fina, deixeu daurar un xic i poseu-hi els alls picats, tot seguit el pebrot trossejat i, passat un moment, les tomates; removeu i deixeu que tot plegat agafi un color una mica fosc, però amb compte que no es cremi.
Quan tot estigui ben sofregit, afegiu-hi l'aigua calenta i tapeu; deixeu coure durant uns dotze minuts.
Tot seguit, heu de diluir la tinta de les sípies en una mica d'aigua calenta i agregar-ho. Assaoneu-ho.
Augmenteu la intensitat del foc i afegiu l'arròs repartit homogèniament. Cal que removeu.
És important de coure destapat i a mig foc 18 o 20 minuts. Comproveu el punt de cocció.
Deixeu-ho descansar 5 minuts i ja es podrà servir.

45min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

9238 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

4 comentaris:

Neus Gimeno Sanjuán diu:
Moltes gràcies Josué O'Donell.
Tinc una pregunta si cuino l'arròs negre per 6 persones, o sigui exactament la meitat més del que tu poses a la recepta, l'aigua també tinc que afegirla en aquesta proporció? la quantitat d'aigua final és 1 875 d'aigua (o brou de peix).
Correcte?
Salutacions.
Josuè O'Donell diu:
Efectivament Neus.
Quim Lleonart diu:
Amic Josué, si vas a les meves receptes, podràs veure una altre manera de fer l'arròs negre acabada en el forn, que també et pot ser interesant. Rep una abraçada. Quim.
Natalia Segura Ortiz diu:
molt bona


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!