Conill amb cargols

Ingredients

  • Un conill
  • 100 cargols
  • 3 tomates
  • 2 grans d'all
  • 3 cebes de Figueres
  • Sal, pebre, fulla de llaurè
  • Trosset de xocolata
  • Brou de carn

4 racions

Elaboració

Primer rentarem els cargols, como a mínim tres vegades amb aigua i vinagre.
Agafem una paella grossa, (de les de fer la paella), posem els cargols amb una mica d'oli, els tapem, deixem que treguin la "barrumera" (baba), els treiem, netejarem la paella, i tornem a posar els cargols...axí fins a tres vegades, A la tercera, hi posem sal i pebre, i els deixem coure (destapats), i als sacsajarem, que es vagin coen tots. Reservem. A casa no els bollim mai, son més gustosos.
Tallem el conill a trossos no gaire grossos, els sofregim, i quan estiguin rossos, els treiem i reservem.
Amb l'oli que ha quedat farem un sofregit, primer amb la ceba, quan tingui una mica de color, afegim els alls tallas petits i la fulla de llaurè, quan ja estigui fosca la seba, i afegim la tomate i el tallet de xocolata, deixem coura a foc baix.
Quan ja estigui fet el sofregit, afegim el conill, deixem dues voltes i posem els cargols, amb uns cullerots de brou, remenem, tapem i que vagi fent una mica de xup-xup. Ha de quedar una salsa per xocar-hi pa.!
Rectifiquem de sal i pebre. Ja está

1h 30min

Notes

Com heu llegit, a casa no bullim mai els cargols, els fem de la manera que explico, i son molt bons i nets.!!

Si només voleu menjar cargols, feu igual que explico per coure'ls, però desprès afegiu més pebre i sal al final, han de quedar "granyals", ni poc fets, ni massa cuits. . Acompanyats amb una salsa de tomata amb pernil salat....boníssims !!!!


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8076 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Jordi Bosch Negre diu:
Guapa aquesta Lurdes i tradicional recepta.M´agrada molt aixó de no bullir els cargols, jo no mi he atrevit mai encara, però recordo a l´avia que els cuinava sense bullir, però clar aixó de les avies és parlar de saviesa a la cuina. Felicitats per la recepta.
Lourdes Xargayo diu:
Gràcies Jordi. Intenta fer un dia els cargols així, sense bullir-los, tal qual explico, i ja m'ho dirás.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!