Lluç i cloïsses amb salsa verda
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 lluç de 1 kg i mig
- 1/2 kg. de cloïsses
- 50 gr. de farina
- 50 gr. de mantega
- Fumet de peix
- Julivert (5 o 6 branquetes)
4 racions
Elaboració
Primer farem el fumet, pot ser del cap i l'espina de la cua..(podem dir al peixeter, que ens faci dos filets de la cua, i així ens queda l'espina).
Salem i empebrem el peix, una mica enfarinat, el fregim i reservem.
Obrim les cloïsses amb una mica d'aigua (jo ho vaig fer en cava, en tenia una d'oberta, i desprès el vaig aprofitar afegint-l'ho a la salsa verda), el gust era especial. No les courem gaire estona, ja que desprès s'han d'afegir al lluç , i massa cuites queden seques.
Per fer la salsa verda, tallarem el julivert molt petit, posem la mantega en un cassó, i quan estigui desfeta, afegim la farina per enrosir-la una mica,...afegim el julivert, donem unes "voltes" i afegim el "fumet". La salsa ha de quedar una mica espesa, no massa, ja que quan afegim el peix, com que també porta farina, l'espesseirá més. Rectifiquem de sal i pebre.
Posarem una cassola gran al foc amb molt poc oli, (només perqué no es cremi la cassola)afegim el lluç i les cloïsses, i tot seguit la salsa verda. Ara només tindrem que sacsajar la cassola, (mai remanar-ho amb una cullera). vigil·lant-ho.
Si la salsa es massa espesa, es pot afegir una mica de fumet, i si es massa líquida, una mica de Maizena.
45min
Notes
Ara que entrem a la Quaresma que se sol menjar més peix, es un bon plat

Etiquetes:
Peix i marisc
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7893 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Avui he rebut un correu dient que la recepta no es complerta, ja que no dic quan s'ha d'afegir el bacallà, teniu raó,...
Quim, vull fer una pregunta.....Perquè no hi posa una foto del plat??, potser veuríem millor "el plat", es que n'hi han de...
No sé el temps que m'has fet la pregunta Enriqueta ribalta segarra , però si dic que feia molt de temps que no entrava a...
Doncs me'n alegro que agradi, i quan les hagi fet, ja dirá si les ha trobat bones.
Hola. Jo he fet aquests postres, i queda espectacular, però encara hi queda més, si talles el torrò, a trossos, i desprès...