Braons de xai rostits

Ingredients

  • 2 braons per persona
  • Una cabeça d'alls
  • 5 cebes de Figueres
  • Una fulla de llord
  • Una branca de farigola
  • Mig got de conyac
  • Oli

Elaboració

Salpebrem els braons, els posem a la cassola juntament amb la fulla de llord (llauré) i la branca de farigola a foc baix. Els deixem que es vagin fent, giran-los de tant en tant. Quan tinguin color, afegim les cebes de Figueres talladas (d'una en fem vuit talls, si es grossa, si son petites, es deixen senceres )i els alls, deixem que vagi fent...a foc baix.
Quan les cebes tinguin color, afegim el conyac, tapem, i que vagi fent xup-xup, rectifiquem de sal. Sacsagem o remenem la cassola.

3h

Notes

Es un plat que fet el dia abans es millor, ja que els sabors se junten.
Es podem acompanyar amb carxofes, o espàrrecs (a la planxa) o amb xampinyons saltajats amb mantega.
Al fer-lo a foc baix, es necessita molt de temps, però es poden fer altres coses mentres es va fent, només s'ha de vigil·lar i remenar. Fets a la cassola queden molt "tendres" i "sucossos", Al forn son més ràpits de fer, però queden més "secs".
No es un plat d'estiu, però es un menjar de "Festa Major"


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8819 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

3 comentaris:

Àngels Fernández Guillén diu:
Quina recepta més bona! Per cert, els braons són de xai o de porc?
Àngels Fernández Guillén diu:
Perdona per la tregunta. Només em calia mirar el nom de la recepta. Gràcies.
Lourdes Xargayo diu:
No passa res Àngels, moltes vegades va més depressa el pensament que els ulls. una abraçada


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!