Braons de xai rostits
Categoria:
Carns
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 2 braons per persona
- Una cabeça d'alls
- 5 cebes de Figueres
- Una fulla de llord
- Una branca de farigola
- Mig got de conyac
- Oli
Elaboració
Salpebrem els braons, els posem a la cassola juntament amb la fulla de llord (llauré) i la branca de farigola a foc baix. Els deixem que es vagin fent, giran-los de tant en tant. Quan tinguin color, afegim les cebes de Figueres talladas (d'una en fem vuit talls, si es grossa, si son petites, es deixen senceres )i els alls, deixem que vagi fent...a foc baix.
Quan les cebes tinguin color, afegim el conyac, tapem, i que vagi fent xup-xup, rectifiquem de sal. Sacsagem o remenem la cassola.
3h
Notes
Es un plat que fet el dia abans es millor, ja que els sabors se junten.
Es podem acompanyar amb carxofes, o espàrrecs (a la planxa) o amb xampinyons saltajats amb mantega.
Al fer-lo a foc baix, es necessita molt de temps, però es poden fer altres coses mentres es va fent, només s'ha de vigil·lar i remenar. Fets a la cassola queden molt "tendres" i "sucossos", Al forn son més ràpits de fer, però queden més "secs".
No es un plat d'estiu, però es un menjar de "Festa Major"
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
15890 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.