Amanida de carbassa i carbassons rostits amb formatge feta batut i festucs

Aquesta amanida es una d'aquelles que he fet varies vegades, doncs m'agrada la carbassa i aquesta es una combinació fantastica. Jo, normalment preparo els ingredients amb antelació, i ho poso tot junt just abans de servir-la. Haig de dir que jo prefereixo tirar l'amaniment quan ho tinc tot a la plata, abans de servir-la. Per fer el batut de feta, jo he fet servir la Thermomix, pero tambe es pot fer en un processador d'aliments si no es te ganes de fer-ho a ma, i així queda mes com un mousse.

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • ½ carbassa petita, tallada al llarg (però sense pelar), sense llavors, i després cada meitat tallada a l'amplada a rodanxes de 1½cm de gruix (550g)
  • 2½ cullerades d'oli d'oliva
  • 3-4 carbassons grocs (o verds) (500g), tallats per la meitat, al llarg i després a l'amplada (per obtenir 4 trossos de cada carbassó), després cada tros tallat per la meitat de nou, al llarg, per fer falques
  • 25 g de mel líquida
  • 2 dents d'all picat
  • 1 cullerada de vinagre de sidra
  • 5 g de fulles d'estragó picades
  • 250 g de mató
  • 50 g de iogurt grec
  • 100 g de formatge feta esmicolat
  • 1 llimona: ratllar finament la pell per obtenir 1 culleradeta, i després el suc per obtenir 1½ cullerades
  • Sal i pebre negre

Per l'acabat:

  • 50g de festucs, torrats i picats
  • 1½ culleradeta de llavors de coriandre, torrades i picades en un morter
  • ¾ culleradeta de flocs de Xile d'Alep (o ⅓ culleradeta de flocs de Xile normals)
  • Uns 5 g de fulles de menta petites, per servir

4 racions

Elaboració

Preescalfar el forn a 230°C amb ventilador.
Posar la carbassa en un bol gran amb 1½ cullerades d'oli, ¾ de culleradeta de sal i un bon mòlt de pebre negre.
Barregeu-ho bé i posar-ho en una safata de forn folrada amb paper de forn. Enfornar durant 25 minuts, donant-li la volta al cap de 15 minuts perquè tots dos costats prenguin color.
Treure del forn i deixar refredar. Deixar el forn encès.
Mentre es cou la carbassa, greixar una paella per rostir i posar-la a foc fort.
Posar els carbassons en un bol gran amb la cullerada d'oli restant, ½ culleradeta de sal i una bona mòlta de pebre negre.
Quan la paella estigui calenta, afegir els carbassons, en dues tandes si és necessari, i cuinar-los durant uns 3 minuts, rotant les falques perquè tinguin marques de brasa a tots els costats.
Passar-los a una safata de forn folrada amb paper de forn i enfornar-los durant 5 minuts, o fins que estiguin ben cuits però conservin la textura.
Poseu la mel, 1 gra d'all, el vinagre de sidra, l'estragó i ⅛ de culleradeta de sal en un bol gran i barregeu-ho. Afegir la carbassa i els carbassons i barrejar molt suaument per cobrir-los. Reservar fins que calgui.
Posar en un bol el mató, el iogurt, 60 g de formatge feta, la ratlladura i el suc de llimona, la dent d'all restant, ⅛ de culleradeta de sal i una bona mòlta de pebre negre. Barrejar bé fins que estigui uniforme, utilitzant un batedor per esmicolar el formatge feta.
Estendre la barreja en una plata gran i cobrir-la amb els carbassons i la carbassa.
Escampar la resta del formatge feta esmicolat, seguit dels festucs, les llavors de coriandre i les escates de Xile. Cobrir amb les fulles de menta i servir.

Notes del autor:

Preparar en antelació:

Rostir la carbassa i els carbassons unes hores abans de servir-los i barrejar-los amb el amaniment, si vols avançar-te: estan bé per reposar durant 3-4 hores, a temperatura ambient, abans de servir.
La barreja de feta i iogurt batut també es pot fer amb un dia d'antelació i desar-la a la nevera fins al moment de servir-la.
No cal fer tant la carbassa com el carbassó, si es prefereix fer-ne només un o altre. També es pot experimentar amb altres verdures: les pastanagues funcionen igual de bé que la carbassa, per exemple.
Aquest plat és ideal com a entrant o com a part d'uns plats per compartir. També funciona com a guarnició, servida amb mandonguilles o pollastre rostit. Si pots, utilitza carbassons grocs: el contrast de colors queda molt bé amb la carbassa.


Recepta de cuina de Amanida de carbassa i carbassons rostits amb formatge feta batut i festucs
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Amanida de carbassa i carbassons rostits amb formatge feta batut i festucs
Enfornar durant 25 minuts, donant-li la volta al cap de 15 minuts perquè tots dos costats prenguin color. Treure del forn i deixar refredar. Deixar el forn encès.
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Amanida de carbassa i carbassons rostits amb formatge feta batut i festucs
Quan la paella estigui calenta, afegir els carbassons, en dues tandes si és necessari, i cuinar-los durant uns 3 minuts, rotant les falques perquè tinguin marques de brasa a tots els costats.
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Amanida de carbassa i carbassons rostits amb formatge feta batut i festucs
Passar-los a una safata de forn folrada amb paper de forn i enfornar-los durant 5 minuts, o fins que estiguin ben cuits però conservin la textura.
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Amanida de carbassa i carbassons rostits amb formatge feta batut i festucs
Barrejar bé fins que estigui uniforme, utilitzant un batedor per esmicolar el formatge feta.
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Amanida de carbassa i carbassons rostits amb formatge feta batut i festucs
Estendre la barreja en una plata gran i cobrir-la amb els carbassons i la carbassa.
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Amanida de carbassa i carbassons rostits amb formatge feta batut i festucs
Escampar la resta del formatge feta esmicolat, seguit dels festucs, les llavors de coriandre i les escates de Xile. Cobrir amb les fulles de menta i servir.
per Teresa Reay

Etiquetes:           Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

672 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: