 
						Broquetes de calamars marinats - sate sotong amb sambal kecap
A Europa no es tan tradicional trobar parades al carrer on venen menjar fet, a no ser que sigui alguna celebració o festival o potser algun mercat, tot i que abans teníem les xurreries, les castanyeres, etc.; pero, especialment al continent asiàtic, es molt normal trobar parades al carrer on es pot trobar menjar fet cada dia del any. Aquest n'es un d'aquests plats que vaig fer ahir com a entrant, Sate Sotong amb Sambal Kecap, que son unes broquetes fetes amb calamars marinats i amb una salsa a base de soja dolça (kecap manis). Es una recepta d'Indonesia i Malàisia. Jo vaig fer servir calamarsons, pero si feu servir calamars mes grans, igual tindreu que ajustar el temps de cocció depenent de la gruixor dels calamars.
												Categoria: 
						
						 Peixos i mariscos
 
						Peixos i mariscos
						
						
						
						Tipus de plat: Broqueta
						
						Típica de:  Malàisia
 Malàisia
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- 500 g de calamars, nets
- 1 culleradeta de comí mòlt
- 1 culleradeta de coriandre mòlt
- 25 g de gingebre ratllat
- Suc d'1 llima
- 1 gra d'all, triturat
- 1 cullerada d'oli vegetal
- 1 cullerada de salsa de soja
- Sal i pebre negre recent mòlt, al gust
- Rodanxes de llima, per servir
Salsa Sambal Kecap:
- 5 cullerades de kecap manis
- 1 cullerada de salsa de soja light
- 4 bitxos petits (bird's-eye), tallats a rodanxes fines
- 2 grans d'all, triturats
- 1 escalunya, ben picada
- Ratlladura i suc d'una llima
 4 racions
 4 racions
Elaboració
							Renteu els calamars molt bé amb aigua corrent freda, per dins i per fora. Talleu en anelles de 2 cm i poseu totes les peces en un bol gran.
Barregeu les espècies mòltes amb la resta d'ingredients, excepte els talls de llima, i aboqueu-los sobre els calamars, remenant bé fins que quedin ben coberts. Deixeu-ho marinar a temperatura ambient durant 20-30 minuts.
Per al sambal kecap, combineu tots els ingredients en un bol petit.
Quan estigueu a punt per cuinar, enceneu la barbacoa perquè estigui ben calenta. També ho podeu cuinar sobre una planxa molt calenta. Enfileu els calamars a les broquetes.
Deixeu-los coure 2 minuts per cada costat fins que estiguin lleugerament daurats. 
Menjar immediatament amb la salsa per sobre o al costat per sucar, i els talls de llima per esprémer.
Surten uns 4 kebabs grans o 8 més petits
														
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 1736 visites.
 1736 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									 
									 
									 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 50 min.
 50 min. Carns
 Carns 
  Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Altres
 Altres Llegums i verdures
 Llegums i verdures Broqueta
 Broqueta 
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram