Pastis de pera amb oli d'oliva i romaní

Aquesta és la segona vegada que faig aquest pastís. No és un pastís "tradicional" però m'ha agradat molt. No és massa dolç i va molt bé amb el mascarpone. Es molt bo per acompanyar una tassa de cafè o te. Si afegiu un raig de xarop d'auró o de xarop de dàtil al mascarpone i encara es millor

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 1/2 tassa (225 g) de farina normal
  • 3/4 tassa (120 g) de farina integral o d'espelta
  • 3/4 tassa (165 g) de sucre llustre
  • 1 1/2 culleradeta de llevat en pols
  • 3 ous
  • 1 1/4 tassa (310 ml) d'oli d'oliva verge extra
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 4 peres petites, pelades, sense cor, tallades a trossos d'1 cm (per donar 2 tasses)
  • 2 culleradetes de fulles de romaní fresques, picades
  • 1/4 tassa (35 g) de groselles o panses
  • Mascarpone, per servir
  • Xarop d'auró, per servir (opcional)

8 racions

Elaboració

Pre-escalfeu el forn a 180C.
Unteu un motlle desmuntable de pastis de 26 cm i 3 cm de profunditat.
(Assegureu-vos de posar el motlle a sobre d'una plata de forn coberta amb paper de forn. En cas contrari, tindreu una mica d'oli del pastís per tot el forn!!!).
Tamisar les farines en un bol. Afegir el sucre i el llevat en pols i barrejar be.
Bateu els ous, l'oli d'oliva i la vainilla, després afegiu-los a la barreja de farina, remenant per combinar.
Incorporar suaument la pera, el romaní i les groselles (amb la resta del licor de remull, si s'utilitza).
(He remullat les panses amb Marsala, però només el temps que he trigat a preparar la resta d'ingredients: uns 30 min. Recomanen posar-les en remull durant la nit amb Marsala o conyac!).
Aboqueu la massa dins el motllo.
Coure al forn durant 55 minuts o fins que el pastís estigui daurat i una broqueta surti neta quan s'introdueix al pastís.
Refredar dins el motllo durant 10 minuts, després transferir-lo a una reixeta perquè es refredi completament.
Serviu calent o a temperatura ambient amb mascarpone barrejat amb una mica de xarop d'auró (si el feu servir).


Recepta de cuina de Pastis de pera amb oli d'oliva i romaní

Pastis de pera amb oli d'oliva i romani

Recepta de cuina de Pastis de pera amb oli d'oliva i romaní
Recepta de cuina de Pastis de pera amb oli d'oliva i romaní

Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1935 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: