2
vots
Votar

Arròs de coco amb cruixent de gingebre, bitxo i cacauets

Aquest arròs es un dels nostres arrossos predilectes per acompanyar tot tipus de plats, pero especialment plats de cuina asiàtica. Es molt fàcil de fer i surt molt bo quan s'hi afegeix el cruixent per sobre. No tingueu por, no es gens picant!

Ingredients

  • 2 tasses d'arròs gessamí
  • 1 llauna (400 ml) de llet de coco
  • 1 + ½ tassa d'aigua
  • 1 culleradeta de sal (o al gust)

Cruixent de gingebre, bitxo i cacauets:

  • 1 ½ cullerada d'oli d'oliva
  • 5 cm tros de gingebre, pelat i tallat en juliana (40 g)
  • 3 grans d'all, a rodanxes fines
  • 2 bitxos vermells, tallats en juliana
  • 30 g cilantro, tallat a trossos de 3 cm
  • 25 g cacauets salats i torrats, tallats gruixuts
  • 1 cullerada llavors de sèsam
  • 1 llima, tallada en 6 trossos, per servir
  • Sal

4 racions

Utensilis

Es pot fer tambe amb la Thermomix o en una arrossera.

Elaboració

En una olla de mida mitjana o en un bol, esbandiu l'arròs gessamí amb diversos canvis d'aigua freda fins que l'aigua surti clara. Escorreu l'excés d'aigua en un colador gran de malla fina i torneu a posar l'arròs a l'olla.
Afegiu-hi la llet de coco, l'aigua i la sal.
Porteu la barreja a ebullició a foc fort. Quan comenci a bullir, abaixem el foc a la temperatura mes baixa que tenim i el deixem coure tapat durant 20 minuts. Destapeu i continueu cuinant durant 5 minuts mes.
Remenar l'arròs i trenca els grumolls grans suaument amb una forquilla i servir amb la barreja cruixent per sobre.
Mentre es cou l'arròs, poseu l'oli en una paella mitjana i poseu-ho a foc mitjà-alt. Un cop calent, afegiu-hi el gingebre, l'all i els bitxos i fregiu-los durant 3-4 minuts, remenant sovint, fins que tot just comenci a daurar-se.
Afegiu el cilantro, els cacauets, les llavors de sèsam i una polsim generós de sal i continueu fregint durant 1-2 minuts, fins que estigui tot daurat.
Aboqueu-ho sobre un plat amb paper de cuina.
Poseu l'arros l'arròs en un bol o en plats individuals i aboqueu la barreja per sobre amb una cullera i serviu, amb els trossos de llima al costat.

45min

Notes

Es pot acompanyar amb pollastre, verdures asiatiques al vapor i gambes.


Recepta de cuina de Arròs de coco amb cruixent de gingebre, bitxo i cacauets
Arros de coco amb cruixent de gingebre, bitxo i cacauets
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Arròs de coco amb cruixent de gingebre, bitxo i cacauets
Cruixent de gingebre, bitxo i cacauets
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Arròs de coco amb cruixent de gingebre, bitxo i cacauets
Arròs de coco amb pollastre a l'herba de llimona i gingebre, verdures asiatiques al vapor i gambes amb cilantro i bitxo
per Teresa Reay
Recepta de cuina de Arròs de coco amb cruixent de gingebre, bitxo i cacauets
Arròs de coco amb pollastre a l'herba de llimona i gingebre i verdures asiatiques al vapor.
per Teresa Reay

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

265 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: