Mussaca

Ingredients

Ingredients:

  • Albergínies
  • Carn picada de xai (Pot ser de vedella o porc)
  • Ceba
  • Tomàquet
  • All
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre
  • Vi negre (opcional)
  • Herbes aromàtiques (Al gust)
  • Beixamel

Elaboració

En una paella fregim les albergínies tallades a rodanxes i les reservem al damunt de paper absorbent.
A continuació, farem un sofregit am la ceba i l’all, quan sigui la ceba transparent hi afegim la carn picada, ho coem tot plegat i hi afegim el tomàquet ratllat sense pell ni llavors i les herbes al gust. Al cap d’una estoneta podem afegir-hi una mica de vi i deixar-lo reduir poc a poc.
Acabat aquest sofregit, en una safata de forn posem una capa d’albergínia, una altra del sofregit amb la carn, i repetim aquesta operació una altra vegada, acabant amb una altra capa d’albergínia i la beixamel al damunt.
Ho ficarem al forn i ho gratinem fins que la beixamel sigui dauradeta.
Ho podem fer amb un motlle gran i tallar-la després o en racions individuals per separat.

Per la beixamel:

50 gr. de mantega
2 culleres de farina
½ litre de llet
nou moscada (opcional)
pebre blanc
sal

Elaboració:

Fem fondre la mantega a la paella, hi afegim la farina i la remenem bé amb espàtula de fusta, que es cogui però sense que es torri.
Hi anem afegint la llet lentament sense deixar de remenar molt bé perquè no es facin grumolls fins que ens quedi amb l’espesor desitjada.
La assaonem amb pebre blanc, nou moscada i sal. La deixem coure a foc lent durant uns 7 minuts i remenem de tant en tant.
Si trobeu la salsa massa espessa hi afegirem llet calenta, si es al revés, que la salsa queda massa clara hi afegirem farina deixatada amb llet freda.
També s’acostuma a fer amb ceba, sofregint primer aquesta amb la mantega i seguidament fent l’operació anterior.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6823 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

1 comentaris:

Beppa Casas diu:
La gràcia de la beixamel és que la farina sigui ben cuita, si n'hi afegeixes perquè t'ha quedat clareta, no et quedarà bé. Tres opcions: la segueixes coent perquè s'evapori una mica més, li poses Maizena eco o farina d'arròs, o et mentalitzes que clareta també és una bona opció... La llet per fer la beixamel, sempre molt calenta, així no fa grumolls. Sobre la beixamel sempre hi escampo formatge ratllat perque quedi dauradeta. La beixamel, els catalans la fem amb ceba.

Les albergínies fregides es deixen un moment sobre el paper, però s'han de reservar en un altre recipient sense paper. Nyam nyam! Quin plat més deliciós!!

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: