Bacallà amb samfaina
Categoria:
Peixos i mariscos
Típica de: Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 bons talls de morro de bacallà
- Farina
- Oli d'oliva verge extra
Per la samfaina:
- Pebrot vermell
- Albergínia
- Carbassó
- Ceba
- Tomàquet
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Una mica de sucre
- Llorer
4 racions
Elaboració
Elaboració de la samfaina:
En una cassola posem a sofregir la ceba tallada a quadrets. Quan la ceba sigui una mica feta hi afegim el pebrot, l'albergínia i el carbassó,també talladets a quadrets i deixem que fagin una estoneta de "xup-xup".
Seguidament hi posem el tomàquet i deixem que es cogui tot plegat.
A mi particularment m'hi agrada afegir-hi un pensament de vi ranci, o vi negre.
També la faig a vegades, enfarinant i fregint a part l'albergínia i el carbassó perquè quedin cruixentets.
Elaboració del bacallà:
Donant per fet que tenim el bacallà ja dessalat (el podem comprar també així, demanant-li al bacallaner que ens el dongui al seu punt, o ell mateix ja ens aconsellarà el que hem de fer) l'assequem bé amb un drap, l'enfarinem i el fregim amb l'oli d'oliva.
En una altra cassola hi posarem un raig del mateix oli de fregir el bacallà, la samfaina que ja teniem previament feta i li donarem un tomb, seguidament hi posarem el bacallà i deixarem que fagi "xup-xup" 3 o 4 minutets tot plegat i ja el tindrem a punt per servir.
Bon profit!
Etiquetes:
Bacallà Quaresma
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
23241 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Evidenment, la salsa es pot fer amb batedora elèctrica. Aquesta recepta vol conservar la forma tradicional de fer-la. Una...
Volia dir, abraçada! ;)
Hola Encarna! M'encanta aquest arròs. El arrossos em "xiflen" Però perdona'm una petita crítica lingüistica, Si les...
No dubtis en fer-ho!!
Hola Merce! Ja tens el meu vot. ;))