BacallĂ  amb samfaina

Categoria:
EstaciĂł:        
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: ***** 5/5 (1 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 4 bons talls de morro de bacallĂ 
  • Farina
  • Oli d'oliva verge extra

Per la samfaina:

  • Pebrot vermell
  • AlbergĂ­nia
  • CarbassĂł
  • Ceba
  • TomĂ quet
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Una mica de sucre
  • Llorer

4 racions

ElaboraciĂł

ElaboraciĂł de la samfaina:

En una cassola posem a sofregir la ceba tallada a quadrets. Quan la ceba sigui una mica feta hi afegim el pebrot, l'albergĂ­nia i el carbassĂł,tambĂŠ talladets a quadrets i deixem que fagin una estoneta de "xup-xup".
Seguidament hi posem el tomĂ quet i deixem que es cogui tot plegat.
A mi particularment m'hi agrada afegir-hi un pensament de vi ranci, o vi negre.
TambÊ la faig a vegades, enfarinant i fregint a part l'albergínia i el carbassó perquè quedin cruixentets.

ElaboraciĂł del bacallĂ :

Donant per fet que tenim el bacallĂ  ja dessalat (el podem comprar tambĂŠ aixĂ­, demanant-li al bacallaner que ens el dongui al seu punt, o ell mateix ja ens aconsellarĂ  el que hem de fer) l'assequem bĂŠ amb un drap, l'enfarinem i el fregim amb l'oli d'oliva.
En una altra cassola hi posarem un raig del mateix oli de fregir el bacallĂ , la samfaina que ja teniem previament feta i li donarem un tomb, seguidament hi posarem el bacallĂ  i deixarem que fagi "xup-xup" 3 o 4 minutets tot plegat i ja el tindrem a punt per servir.
Bon profit!


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxida a: BacallĂ  amb samfaina

Enllaça aquesta recepta:

19142 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:


3 comentaris:

Eduard Lluis Palaus diu:
Arribat Divendres Sant, la tradiciĂł a casa meva, com a moltes altres cases, dicta menjar bacallĂ .
Aquest any, amb samfaina. Un dels plats mĂŠs tradicionals de la Setmana Santa, la Quaresma, i de la Cuina Catalana.
Dolça diu:
I si no Ês divendres sant tambÊ Ês esplèndida aquesta recepta!!
A casa nostra per divendres sant cassoleta de bacallĂ  amb carxofes i ou dur!
Joan Corminas diu:
Amic Eduard, com tu dius sóc un gran aficionat a la "pasta asciutta", aqui a Suïssa tenim la gran infuencia que el sud del país limita amb els Mestres de la pasta que són els Italians. Gràcies i una forta abraçada. Joan.c


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!