Lac贸n amb "Cachelos"

Valoraci贸: **** 4/5 (2 valoracions) Afegir valoraci贸

Ingredients

  • Lac贸n
  • Patates Kennebec
  • Pebre vermell dol莽
  • Sal gruixuda o 鈥渕aldon鈥
  • Oli d鈥檕liva verge extra.

Elaboraci贸

Tradicionalment, la preparaci贸 hauria de ser coent la pe莽a de lac贸n a casa (unes dues hores i mitja), tenint en compte el proc茅s de dessalat previ (48h amb uns quatre canvis d鈥檃igua m铆nim)
En la mateixa aigua de cocci贸 hi bullim les patates senceres per a continuaci贸 tallar-les i passar a l鈥檈laboraci贸 del plat, col路locant les patates al fons del plat, el lac贸n al damunt, i codimentar-lo amb el pebre vermell (dol莽 o picant, segons gustos) , la sal gruixuda i l鈥檕li d鈥檕liva verge extra.
Altres preparacions m茅s actuals i senzilles, consisteixen en comprar el lac贸n ja cuit i tallat i bullir les patates amb una mica d鈥檃igua amb sal i escalfar el lac贸n sumergint-lo en aigua bullint i esc贸rre鈥檒 b茅.
Una altra t猫cnica m茅s moderna de coure les patates seria al microones, embolicant-les amb paper film (Una patata mitjana necesita uns dos minuts i mig per coure鈥檚)

Notes

Els cachelos s贸n patates ? Doncs 鈥 s铆, per貌 no . A veure : tot 鈥渃achelo鈥 茅s una patata , per貌 no tota patata 茅s un 鈥渃achelo鈥 , ni el 鈥渃achelo鈥 茅s una varietat de patata , sin贸 una forma de cuinar que, a m茅s , ha canviat amb els temps i amb els aven莽os que la tecnologia ha aportat a la cuina .
A principis del segle passat , Manuel Mar铆a Puga i Parga , que va popularitzar en els temes gastron貌mics seu pseud貌nim de Picada , en parlar dels cachelos deia :
鈥淟a seva preparaci贸 茅s molt senzilla . Es divideixen les patates sense pelar en dos trossos 鈥 i si es vol , senceres -, se salen i es col 路 loquen en un recipient de fang , posant-los aigua per la meitat . Es tapa el recipient i es posa al foc , fent bullir el seu contingut. Quan les patates estan mig cuites se鈥檒s escorre l鈥 aigua i es fiquen al forn fins que estiguin tendres 鈥 .

En realitat , els 鈥渃achelos鈥 s贸n , actualment , patates , pelades o no , senceres o tallades , cuites en aigua amb sal . Per貌 no s贸n , per res , un tipus de patata .


Etiquetes: Ning煤 ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Enlla莽a aquesta recepta:

1767 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol路licitar una revisi贸 del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!