Lacón amb "Cachelos"
Ingredients
- Lacón
- Patates Kennebec
- Pebre vermell dolç
- Sal gruixuda o “maldon”
- Oli d’oliva verge extra.
Elaboració
Tradicionalment, la preparació hauria de ser coent la peça de lacón a casa (unes dues hores i mitja), tenint en compte el procés de dessalat previ (48h amb uns quatre canvis d’aigua mínim)
En la mateixa aigua de cocció hi bullim les patates senceres per a continuació tallar-les i passar a l’elaboració del plat, col·locant les patates al fons del plat, el lacón al damunt, i codimentar-lo amb el pebre vermell (dolç o picant, segons gustos) , la sal gruixuda i l’oli d’oliva verge extra.
Altres preparacions més actuals i senzilles, consisteixen en comprar el lacón ja cuit i tallat i bullir les patates amb una mica d’aigua amb sal i escalfar el lacón sumergint-lo en aigua bullint i escórre’l bé.
Una altra tècnica més moderna de coure les patates seria al microones, embolicant-les amb paper film (Una patata mitjana necesita uns dos minuts i mig per coure’s)
Notes
Els cachelos són patates ? Doncs … sí, però no . A veure : tot “cachelo” és una patata , però no tota patata és un “cachelo” , ni el “cachelo” és una varietat de patata , sinó una forma de cuinar que, a més , ha canviat amb els temps i amb els avenços que la tecnologia ha aportat a la cuina .
A principis del segle passat , Manuel María Puga i Parga , que va popularitzar en els temes gastronòmics seu pseudònim de Picada , en parlar dels cachelos deia :
“La seva preparació és molt senzilla . Es divideixen les patates sense pelar en dos trossos – i si es vol , senceres -, se salen i es col · loquen en un recipient de fang , posant-los aigua per la meitat . Es tapa el recipient i es posa al foc , fent bullir el seu contingut. Quan les patates estan mig cuites se’ls escorre l’ aigua i es fiquen al forn fins que estiguin tendres ” .
En realitat , els “cachelos” són , actualment , patates , pelades o no , senceres o tallades , cuites en aigua amb sal . Però no són , per res , un tipus de patata .

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Enllaça aquesta recepta:
2633 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Evidenment, la salsa es pot fer amb batedora elèctrica. Aquesta recepta vol conservar la forma tradicional de fer-la. Una...
Volia dir, abraçada! ;)
Hola Encarna! M'encanta aquest arròs. El arrossos em "xiflen" Però perdona'm una petita crítica lingüistica, Si les...
No dubtis en fer-ho!!
Hola Merce! Ja tens el meu vot. ;))