Conill amb cargols

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1/2 Kgr. cargols de vinya.
  • 1 conill.
  • 2 cebes.
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 1 tomàquet ratllat
  • 2 ó 3 grans d'all
  • 1/2 l. de brou
  • oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre.
  • Herbes aromàtiques seques: farigola, romaní, llorer...
  • 1 copa de brandi
  • 1 copa de vi ranci

Per a la picada:

  • 1 gra d'all
  • 40 grs. d'ametlles.
  • 40 grs. d'avellanes.
  • Julivert.
  • 50 grs.de xocolata

4 racions

Elaboració

Es renten els cargols amb vinagre i sal, perquè treguin tota l'escuma, es renten amb aigua de l'aixeta. A continuació es posen en una olla amb aigua freda i els posem a foc lent, per "enganyar-los". Quan ja hagin sortit hi afegim la sal, herbes aromàtiques seques i es deixen bullir durant 30 minuts.
S'escorren bé.
Es trosseja el conill, el salpebrem i es fregeix en una cassola amb l'oli d'oliva, fins daurar-lo.
El flamejem amb el brandi i el reservem.
A la mateixa cassola, es fa un sofregit (a foc molt lent) amb la ceba, l'all, la pastanaga, el porro i quan aquests comencin a daurar-se li tirem el tomàquet i es sofregeix tot junt.
Quan tinguem el sofregit ben fet, afegim el conill a la cassola i la copeta de vi ranci, i el coem fins que redueixi el vi.
A continuació hi afegim els cargols i una mica de brou i ho deixem coure tot plegat una estoneta.
Mentrestant es fa una picada amb les ametlles, les avellanes, l'all i la xocolata, quan es quedi una pasta ben fina, s'agafa amb el cullerot brou de la cassola i se li tira al morter, perquè aquesta es dissolgui bé i es posa a la cassola del conill.
Ho deixem 5 minutets més i....Bon profit!
(Si volem que la salseta ens quedi més fina, abans d'afegir el conill a la cassola, triturem el sofregit amb una mica de brou i el passem per un colador xinès)


Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2971 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!