Conill amb cargols
Ingredients
- 1/2 Kgr. cargols de vinya.
- 1 conill.
- 2 cebes.
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 tomàquet ratllat
- 2 ó 3 grans d'all
- 1/2 l. de brou
- oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre.
- Herbes aromàtiques seques: farigola, romaní, llorer...
- 1 copa de brandi
- 1 copa de vi ranci
Per a la picada:
- 1 gra d'all
- 40 grs. d'ametlles.
- 40 grs. d'avellanes.
- Julivert.
- 50 grs.de xocolata
4 racions
Elaboració
Es renten els cargols amb vinagre i sal, perquè treguin tota l'escuma, es renten amb aigua de l'aixeta. A continuació es posen en una olla amb aigua freda i els posem a foc lent, per "enganyar-los". Quan ja hagin sortit hi afegim la sal, herbes aromàtiques seques i es deixen bullir durant 30 minuts.
S'escorren bé.
Es trosseja el conill, el salpebrem i es fregeix en una cassola amb l'oli d'oliva, fins daurar-lo.
El flamejem amb el brandi i el reservem.
A la mateixa cassola, es fa un sofregit (a foc molt lent) amb la ceba, l'all, la pastanaga, el porro i quan aquests comencin a daurar-se li tirem el tomàquet i es sofregeix tot junt.
Quan tinguem el sofregit ben fet, afegim el conill a la cassola i la copeta de vi ranci, i el coem fins que redueixi el vi.
A continuació hi afegim els cargols i una mica de brou i ho deixem coure tot plegat una estoneta.
Mentrestant es fa una picada amb les ametlles, les avellanes, l'all i la xocolata, quan es quedi una pasta ben fina, s'agafa amb el cullerot brou de la cassola i se li tira al morter, perquè aquesta es dissolgui bé i es posa a la cassola del conill.
Ho deixem 5 minutets més i....Bon profit!
(Si volem que la salseta ens quedi més fina, abans d'afegir el conill a la cassola, triturem el sofregit amb una mica de brou i el passem per un colador xinès)
Etiquetes:
Cargols Conill Conill amb Cargols Estofat
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4552 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Evidenment, la salsa es pot fer amb batedora elèctrica. Aquesta recepta vol conservar la forma tradicional de fer-la. Una...
Volia dir, abraçada! ;)
Hola Encarna! M'encanta aquest arròs. El arrossos em "xiflen" Però perdona'm una petita crítica lingüistica, Si les...
No dubtis en fer-ho!!
Hola Merce! Ja tens el meu vot. ;))