Fideuà de gambes i calamars
Categoria:
Arrossos i pastes
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per al fumet de peix:
- Unes 10 gambes grans
- Peix de roca, cap de rap, etc.
- 2 cebes
- 2 tomates tipus pera
- 2 alls
- 1 nyora
- 1 fulla de llorer
- 1 tira d'alga kombu
- Sal marina
- Oli d'oliva verge extra
- Aigua mineral
Per a la fideuà:
Ingredients per a 2/3 persones:
- 1 ceba
- 1 all
- 1 tomata madura tipus pera
- 1 nyora
- Pimentó roig en pols dolç
- 6 calamars menudets
- 10 gambes grans pelades
- Fumet de peix
- Fideus del número 2
- Oli d'oliva verge extra
- Sal marina
3 racions
Elaboració
Per al fumet de peix:
Pelem les gambes i en posem els caps i les pells a la cassola, i les sofregim xafant els caps amb una massa de morter. Les gambes pelades, les reservem per a la fideuà. Hi afegim la ceba en trossos, els alls sencers amb un tallet i després les tomates pelades també en trossos. Ho sofregim tot una mica amb un pessic de sal i hi incorporem el peix, el llorer, la nyora i la tira d'alga kombu. Ho cobrim bé d'aigua i ho fem bollir uns 20 minuts; no posarem la sal encara per tal que tots els productes solten les vitamines i els minerals. Després de posar la sal ho fem bullir uns 15 minuts més i ja estarà llest el fumet. Aquest fumet té un sabor intens de marisc i està molt bo. Per si sol el podem utilitzar per fer una sopa amb pasta de primer plat.
Per a la fideuà:
En primer lloc, piquem finament la ceba i la sofregim, i hi afegim també l'all ben picat. Quan el sofregit agafe un color dauradet, hi incorporem la tomata ratllada o triturada. Netegem els calamars per dins i els tallem en rodanxes o en trossets (sense treure'n la pell, ja que deixa un color rosadet a la fideuà i un sabor molt bo) i els incorporem a la cassola. Per últim posarem les gambes pelades (les pells les haurem aprofitat per a fer el fumet) i la carn de la nyora que haurem bullit en el fumet de peix i/o una punteta de pimentó. Ho remenem tot molt bé i hi afegim els fideus (una mica menys d'un got per persona; jo de vegades, per por de fer-ne poc, me'n passe i me'n sobra un plat, per això he posat que és per a dos o tres persones).
Sofregim un poc els fideus i hi afegim el fumet de peix, que tindrem ben calent. Jo pose més o menys la mateixa mida que de fideus, i després vaig afegint-ne a mesura que en necessite. És un plat molt agraït, ja que va tot pelat i està molt gustós. Espere que vos agrade.
Etiquetes:
Alga kombu Calamars Fideuà Fideus Fumet Gambes Nyora Pimentó en pols
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7272 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
M'encanta aquesta recepta. Quina combinació d'ingredients més bona i quina suavitat... Deliciós.
Joan C, m'alegre que hagues fet una de les meues receptes, la veritat és que és un dels meus bescuits favorits. Jo també...
Mmm... Que bo!
Quina recepta més bona. Jo també he fet algunes vegades formatge tendre a la planxa i ens agrada molt. Amb la tomata i la...
Que boniques són aquestes galetes, m'encanten. Per a prendre te, tenen una presentació inmillorable.