Bacallà amb samfaina
Categoria:
Peixos i mariscos
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Uns talls de bacallà dessalat (els de la part del morro són molt bons, els del llom són més bonics però costa més de treure'n la sal i hi ha el perill de quedar-se massa secs si ens passem en la cocció)
- 1 ceba
- 1 all
- 1/2 pimentó roig
- 1/2 carabasseta
- 1/2 albergina
- 1 tomata madura
- Unes olives negres
- Oli d'oliva verge extra
- Sal marina
Elaboració
Hi ha una manera tradicional de fer aquest plat: passem el bacallà per farina i el fregim, l'apartem a un plat i amb aquest oli sofregim les verdures tallades en daus i servim el peix amb les verdures de guarnició. Però jo faré la recepta de manera més senzilla, encara que crec que la tradicional resulta més cruixent i amb un sabor una mica diferent. La recepta que teniu a la foto es fa de la manera següent:
Piquem totes les verdures més o menys de la mateixa mida, perquè es facen totes igual. Posem oli en una cassola i anem sofregint-les en aquest ordre: ceba, all, pimentó, carabasseta i albergina. Quan totes les verdures estiguen confitades, hi afegim la tomata en daus i les olives negres. Estarà fet quan es quede sense el suc de les verdures (no s'ha de quedar caldós). Aleshores, apartem una mica la verdura i posem el peix a la cassola (si és antiadherent, millor) i el fem al costat de les verdures, pegant-li la volta quan calga. Apaguem el foc quan encara estiga melós i el servim amb aquestes verduretes. Bon profit!
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2219 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
M'encanta aquesta recepta. Quina combinació d'ingredients més bona i quina suavitat... Deliciós.
Joan C, m'alegre que hagues fet una de les meues receptes, la veritat és que és un dels meus bescuits favorits. Jo també...
Mmm... Que bo!
Quina recepta més bona. Jo també he fet algunes vegades formatge tendre a la planxa i ens agrada molt. Amb la tomata i la...
Que boniques són aquestes galetes, m'encanten. Per a prendre te, tenen una presentació inmillorable.