Bacallà amb samfaina

Ingredients

  • Uns talls de bacallà dessalat (els de la part del morro són molt bons, els del llom són més bonics però costa més de treure'n la sal i hi ha el perill de quedar-se massa secs si ens passem en la cocció)
  • 1 ceba
  • 1 all
  • 1/2 pimentó roig
  • 1/2 carabasseta
  • 1/2 albergina
  • 1 tomata madura
  • Unes olives negres
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal marina

Elaboració

Hi ha una manera tradicional de fer aquest plat: passem el bacallà per farina i el fregim, l'apartem a un plat i amb aquest oli sofregim les verdures tallades en daus i servim el peix amb les verdures de guarnició. Però jo faré la recepta de manera més senzilla, encara que crec que la tradicional resulta més cruixent i amb un sabor una mica diferent. La recepta que teniu a la foto es fa de la manera següent:
Piquem totes les verdures més o menys de la mateixa mida, perquè es facen totes igual. Posem oli en una cassola i anem sofregint-les en aquest ordre: ceba, all, pimentó, carabasseta i albergina. Quan totes les verdures estiguen confitades, hi afegim la tomata en daus i les olives negres. Estarà fet quan es quede sense el suc de les verdures (no s'ha de quedar caldós). Aleshores, apartem una mica la verdura i posem el peix a la cassola (si és antiadherent, millor) i el fem al costat de les verdures, pegant-li la volta quan calga. Apaguem el foc quan encara estiga melós i el servim amb aquestes verduretes. Bon profit!


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3332 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: