Mongetes del ganxet amb morro i orella
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per olla a pressió
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 300 g de mongetes del ganxet
- Un tros de careta de porc
- Mitja ceba
- Un porro
- Mitja cabeça d'alls
- Una fulla de llorer
- Sal
4 racions
Elaboració
Dos dies abans de fer les mongetes posem la careta de porc amb sal i la fiquem a la nevera.
La nit abans posarem les mongetes a remull amb aigua.
Posem 1 litre d'aigua a l'olla a presió i coem la careta durant mitja hora.
Abans de coure la careta li haurem tret la sal superficial.
Obrim l'olla i treiem la careta per tallar-la a trossos més petits. La tornem a posar a l'olla.
Afegim la resta dels ingredients: les mongetes escorregudes, la ceba sencera, els alls sense pelar, el porro tallat en dos o tres trossos i el llorer.
Tanquem l'olla i ho deixem coure tot durant mitja hora més.
Tastem les mongetes i afegim sal, si cal.
1h
Notes
Jo acostumo a tenir trossos de careta ja salada al congelador i així la puc fer servir quan faig mongetes o caldo.
Etiquetes:
Mongetes seques
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2485 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Jo també hi afegeixo uns quants pèsols
Moltes grácies Quim. Els tornaré a fer tal com tu els fas.
Hola Quim. A mi m'agradava molt fer els seitons en vinagre pero ja no els faig perque diuen que primer s'han de congelar...
Gracies per la correcció. Es important escriure bé la nostra llengua
Avui sí que puc accedir a les receptes