Mongetes de la casa
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per olla a pressió
Típica de: Espanya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Inexperts

Ingredients
- Mongetes blanques.
- 2 cebes.
- 1 dent d'all.
- 1 pastanaga.
- Oli.
- Sal
- 1 fulla de llorer.
- Xoriço.
- Botifarra d'arròs.
- 1 peu de porc.
- Cua de porc.
- Orella de porc.
- Lacón.
Elaboració
Posar a remull les mongetes amb aigua freda un dia abans de cuinar-les.
En una cassola de fang, cobrir les mongetes amb aigua i un rajolí d'oli d'oliva, incorporar les cebes, l'all i la pastanaga, tot això molt picadet, així com el xoriço i una fulla de llorer. Coure a foc mitjà fins que la mongeta estigui tendra, el temps depèn del tipus de mongeta.
D'altra banda, en una olla exprés amb aigua, coure durant aproximadament 40-45 minuts el lacón, la maneta de porc, la cua i l'orella, aquest procés de coure per separat és per evitar un excés de greix en aquesta recepta.
Quan estigui feta la carn de l'olla, escórrer bé i afegir-la a la cassola de mongetes, incorporant també en aquest moment la botifarra.
Aixafar unes poques mongetes en un plat i tornar tirar-juntament amb la resta (amb això s'aconsegueix que s'espesseixi una mica el brou). Seguir coent i rectificar de sal.
Quan s'hagi de servir a taula, separar l'acompanyament de carn, botifarra i xoriço en una safata a part de la cassola de mongetes.
Notes
Abans que comencin les temperatures d'estiu, recomanem un plat de diumenge o almenys de cap de setmana, més que res perquè després de menjar-lo, només et donen ganes de tombar-te al sofà a donar-te una migdiada.
Etiquetes:
Potatge
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
668 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c