Pastís de tonyina
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Pastís
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Pa de motlle sense crostes
- 200 grs. de tomàquet fregit de pot
- 4 o 5 llaunetes de tonyina de 80 grs. cadascuna.
- mantega
- maionesa
- llagostins cuits
- enciam
- olives
8 racions
Utensilis
-un motlle gran de forma rectangular (14x27cm. aprox.)
-film de plàstic
Elaboració
Folrar el motlle amb film de plàstic, deixant plàstic de sobra pèls laterals perqué faciliti el desmotllat.
Escòrrer part de l'oli que hi ha a les llaunes de tonyina, sinó resulta massa oliós. Triturar la tonyina i el tomàquet fregit amb el minipímer; ha de quedar com una pasta.
En el fons del motlle posar una capa de pa. Després una capa de la pasta de tonyina. Una altra capa de pa. Una segona capa de pasta de tonyina. Finalment una tercera capa de pa, i presionar lleugerament la superfície amb la forquilla plana. En total dues capes de tonyina i tres de pa (es pot fer més alt però resulta més inestable a l'hora de tallar les porcions).
Embolicar amb els laterals de plàstic sobrants, i posar el motlle ben tapat dins de la nevera. Queda més bo si això es fa un dia o dos abans de consumir el pastís.
Quan el volguem consumir li donem la volta damunt d'una safata. Cobrim el pastís amb una lleugera capa de mantega estovada, i el posem una estona a la nevera perquè la mantega s'endureixi. Quan la mantega ja estigui rígida el cobrim amb la maionesa i el decorem amb els llagostins, les olives i l'enciam posat pel voltant.
Notes
Si en comptes de cobrir-lo amb una maionesa corrent prepareu una glaça de maionesa (la trobareu a les meves receptes) obtindreu un acabat magnífic.
Etiquetes:
Pastís de tonyina
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
10791 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hola Josep, disculpa el retard en respondre; fins avui no havia vist la teva pregunta. Sí, pots multiplicar per tres tots...
Serà qüestió de provar-ho, gràcies Quim!
Jo els bullo màxim 6 o 7 minuts; son boníssims!
Hola Quim, abans de fer aquesta salsa voldria que em diguis si un cop feta domina molt el gust de cervesa. Motes gràcies!
Bona tarda, Aquest plat jo sovint el faig, però no poso mai el peix fins que les patates son cuites doncs, un llom de peix...