
Hummus
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Amanida
Típica de: Orient Mitjà
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 500gr de cigrons cuits
- 3 cullerades de tahini
- 2 alls
- el suc d’1 llimona
- 60ml. d’oli d’oliva extra verge
- pebre vermell dolç
- un xic de pebre vermell picant
- un xic de pebre negre
- comí mòlt
- suc de la cocció dels cigrons (o en el seu defecte aigua)
- sal
- pa de pita
- pastanagues
- endívies
4 racions
Utensilis
Trituradora
Elaboració
-Posar aquests ingredients en un bol: els cigrons, el tahini, l’all laminat, el suc de la llimona, l’oli, els tres pebres, el comí i la sal; batre amb el minipímer alhora que anem incorporant lentament suc de la cocció dels cigrons fins aconseguir la densitat desitjada; ha de mantenir la consistència. Afinar de sal i reservar a la nevera.
-Pelar les pastanagues i fer-les a bastonets. Desfullar l’endívia.
-Quan voldrem servir l’hummus el posarem en bols individuals; l’aplanarem amb la cullera fent un solc en espiral i l’amanirem amb un fil d’oli. Posarem pebre vermell dolç dintre d’un colador fi i l’empolvorarem lleugerament. Finalment el guarnirem amb les fulles d’endívia, els bastonets de pastanaga i triangles de pa de pita torrats.
Notes
Hi ha qui afegeix unes cullerades de iogurt abans de triturar els ingredients.
Etiquetes:
Cigrons
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2724 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hola Josep, disculpa el retard en respondre; fins avui no havia vist la teva pregunta. Sí, pots multiplicar per tres tots...
Serà qüestió de provar-ho, gràcies Quim!
Jo els bullo màxim 6 o 7 minuts; son boníssims!
Hola Quim, abans de fer aquesta salsa voldria que em diguis si un cop feta domina molt el gust de cervesa. Motes gràcies!
Bona tarda, Aquest plat jo sovint el faig, però no poso mai el peix fins que les patates son cuites doncs, un llom de peix...