Hummus

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Orient Mitjà
Estació:
Dificultat: Inexperts

Ingredients

  • 500gr de cigrons cuits
  • 3 cullerades de tahini
  • 2 alls
  • el suc d’1 llimona
  • 60ml. d’oli d’oliva extra verge
  • pebre vermell dolç
  • un xic de pebre vermell picant
  • un xic de pebre negre
  • comí mòlt
  • suc de la cocció dels cigrons (o en el seu defecte aigua)
  • sal
  • pa de pita
  • pastanagues
  • endívies

4 racions

Utensilis

Trituradora

Elaboració

-Posar aquests ingredients en un bol: els cigrons, el tahini, l’all laminat, el suc de la llimona, l’oli, els tres pebres, el comí i la sal; batre amb el minipímer alhora que anem incorporant lentament suc de la cocció dels cigrons fins aconseguir la densitat desitjada; ha de mantenir la consistència. Afinar de sal i reservar a la nevera.
-Pelar les pastanagues i fer-les a bastonets. Desfullar l’endívia.
-Quan voldrem servir l’hummus el posarem en bols individuals; l’aplanarem amb la cullera fent un solc en espiral i l’amanirem amb un fil d’oli. Posarem pebre vermell dolç dintre d’un colador fi i l’empolvorarem lleugerament. Finalment el guarnirem amb les fulles d’endívia, els bastonets de pastanaga i triangles de pa de pita torrats.

Notes

Hi ha qui afegeix unes cullerades de iogurt abans de triturar els ingredients.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2724 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!