Pops de la platja amb ceba
Categoria:
Peixos i mariscos
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 6 popets d'uns 30cm.
- 6 cebes grossetes
- vi blanc
- sal, sucre i pebre mòlt
6 racions
Elaboració
-Netegeu els pops i, desprès d'escorreguts, poseu-los al congelador com a mínim un parell de dies; això diuen que ajuda a estovar-los perquè trenca les fibres. Quan us decidiu a fer-los, els poseu a la nevera amb unes quantes hores d'anticipació, millor el dia abans, perquè, quan els vulgueu cuinar, estiguin completamente descongelats.
-Poseu una olla al foc amb l'aigua suficient per, quan introduïu els pops, quedin ben coberts. L'aigua sense sal; com la sal els endureix, l'afegirem a la ceba.
-Quan l'aigua bull, jo els poso i trec tres vegades, com es fa amb el pop gallec. Desprès els submergeixo definitivamente i compto 20 minuts des de que l'aigua reprèn el bull.
-Passats els 20 minuts d'una cocció no massa enèrgica, apagar el foc i deixar-los tapats dintre de l'aigua d'haver-los bullit perquè la mateixa escalfor els vagi estovant. Els acostumo a tindre submergits fins que l'aigua es refreda.
-Mentre, tallar les cebes en juliana i posar-les a coure en una paella amb un raig d'oli. Al principi se li pot donar una mica de marxa al foc, però aviat l'haurem de baixar al mínim i deixar que la ceba es vagi confitant tapada durant una hora i mitja. De tant en tant remenarem. Quan s'hagi reduït i estigui ben tova i rossa, li tirarem la copeta de vi, farem que s'evapori l'alcohol pujant l'intensitat del foc, salpebrarem, posarem uns granets de sucre i deixarem que cogui dos minuts més abans de posar-hi el pop escorregut i tallat a bocins. Remenarem i esperarem a que s'integrin els sabors abans d'apagar el foc.
Notes
Jo prefereixo que els pops s'estovin tapats dintre de l'aigua d'haver-los bullit amb el foc apagat ja que si se'ls hi dona una cocció molt llarga es pelen i queden poc presentables.
Etiquetes:
Pops de la platja amb ceba
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4420 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hola Josep, disculpa el retard en respondre; fins avui no havia vist la teva pregunta. Sí, pots multiplicar per tres tots...
Serà qüestió de provar-ho, gràcies Quim!
Jo els bullo màxim 6 o 7 minuts; son boníssims!
Hola Quim, abans de fer aquesta salsa voldria que em diguis si un cop feta domina molt el gust de cervesa. Motes gràcies!
Bona tarda, Aquest plat jo sovint el faig, però no poso mai el peix fins que les patates son cuites doncs, un llom de peix...