Pops de la platja amb ceba

Ingredients

  • 6 popets d'uns 30cm.
  • 6 cebes grossetes
  • vi blanc
  • sal, sucre i pebre mòlt

6 racions

Elaboració

-Netegeu els pops i, desprès d'escorreguts, poseu-los al congelador com a mínim un parell de dies; això diuen que ajuda a estovar-los perquè trenca les fibres. Quan us decidiu a fer-los, els poseu a la nevera amb unes quantes hores d'anticipació, millor el dia abans, perquè, quan els vulgueu cuinar, estiguin completamente descongelats.
-Poseu una olla al foc amb l'aigua suficient per, quan introduïu els pops, quedin ben coberts. L'aigua sense sal; com la sal els endureix, l'afegirem a la ceba.
-Quan l'aigua bull, jo els poso i trec tres vegades, com es fa amb el pop gallec. Desprès els submergeixo definitivamente i compto 20 minuts des de que l'aigua reprèn el bull.
-Passats els 20 minuts d'una cocció no massa enèrgica, apagar el foc i deixar-los tapats dintre de l'aigua d'haver-los bullit perquè la mateixa escalfor els vagi estovant. Els acostumo a tindre submergits fins que l'aigua es refreda.
-Mentre, tallar les cebes en juliana i posar-les a coure en una paella amb un raig d'oli. Al principi se li pot donar una mica de marxa al foc, però aviat l'haurem de baixar al mínim i deixar que la ceba es vagi confitant tapada durant una hora i mitja. De tant en tant remenarem. Quan s'hagi reduït i estigui ben tova i rossa, li tirarem la copeta de vi, farem que s'evapori l'alcohol pujant l'intensitat del foc, salpebrarem, posarem uns granets de sucre i deixarem que cogui dos minuts més abans de posar-hi el pop escorregut i tallat a bocins. Remenarem i esperarem a que s'integrin els sabors abans d'apagar el foc.

Notes

Jo prefereixo que els pops s'estovin tapats dintre de l'aigua d'haver-los bullit amb el foc apagat ja que si se'ls hi dona una cocció molt llarga es pelen i queden poc presentables.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6242 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: