Patates Farcides
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Patates 8un.(totes de la mateixa mida).
- 1/2kg de carn trinxada, tossino i vedella
- Farina un platet i 2 ous batuts
- 3 cebes grosses
- Brandy un bon raig
- Un caçó de brou, aigua si cal
- Oli, sal, pebre, llorer, un branquilló de canyella
- Safrà uns fils, ametlles torrades,(un grapat).
4 racions
Utensilis
Cassola, paella, caçó.
Elaboració
Primer de tot, es pelen les patates i es deixen senceres, es talla un barret de la patata i es forada amb un estri per a buidar-les, es important no trencar-les donat que hem de posar el farcit.
Una vegada preparades, es renten i s'omplen amb la carn trinxada, amanida amb sal i una miqueta de pebre i una clara d'ou,(per lligar la carn).
Mentre, en una cassola prou amplosa, es sofregiràn les cebes talladetes a plumes, com sempre, aquest guisat vol molt poc foc, es a dir, un sofregit llarg, fins que la ceba es torna molt tova.
Posarem un plat amb farina, per arrebossar i un plat amb ous batuts, (2 ous), i hi passarem les patates previament tapades amb una mica dels encenalls que hem tret en buidar-les, (aixo es fà per que no marxi el farcit), primer amb ou i despres amb farina i les passarem per la paella per que quedin segellades i una mica daurades, no més una mica.
Les afegirem a la cassola amb la ceba, un bon raig de brandy, el llorer,la canyella, sal i una mica de pebre, i ho posarem al foc ara una mica víu per evaporar l'alcohol del brandy.
Una vegada evaporat, s'afegeix una mica de brou fins a cobrir-les i s'afegeixen els encenalls i trossets de patata, que hem tret en buidar-les, (aixó farà que quedi un suc espesset).
Si cal es và afegint-t'hi aigua o brou a miquetes i quan falta poquet per que siguin cuites, s'afegeix una picada amb les ametlles torrades i un brins de safrà, deixatada amb una mica d'aigua, es deix 8' i es deixa reposar una estoneta, per escudellar-les tot seguit.
2h
Notes
S'ha d'anar en compte que no s'aferri, sacsan la cassola no pàs remenant-la !!!!!!, i sobre tot que la picada només cogui els 8', doncs s'aferraria tot i no quedaria bé el guisat !!!!!!!!!.
Es un guisat molt bó, per un dia que tingueu temps, i acompanyat amb una amanida catalana queda complertíssim.
Etiquetes:
Patates
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1398 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Mercè, imagino que la deus haver tastat! Celebró que t'hagi agradat!
Quina bona pinta..!!!
Nuri, els espigalls es una varietat de la familia de les cols, ara es la temporada, si vas a un mercat o a pagesos en...
M'agrada molt aquest plat jo el faig però amb arros com si fós una minestrone, el probaré amb pasta, te molt bona...
Aquest any em toca fer-les a mi, així les feia el meu pare, tal com vosté les fà, el que em cal n'es trovar una garrafa...