Patates Farcides

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Patates 8un.(totes de la mateixa mida).
  • 1/2kg de carn trinxada, tossino i vedella
  • Farina un platet i 2 ous batuts
  • 3 cebes grosses
  • Brandy un bon raig
  • Un caçó de brou, aigua si cal
  • Oli, sal, pebre, llorer, un branquilló de canyella
  • Safrà uns fils, ametlles torrades,(un grapat).

4 racions

Utensilis

Cassola, paella, caçó.

Elaboració

Primer de tot, es pelen les patates i es deixen senceres, es talla un barret de la patata i es forada amb un estri per a buidar-les, es important no trencar-les donat que hem de posar el farcit.
Una vegada preparades, es renten i s'omplen amb la carn trinxada, amanida amb sal i una miqueta de pebre i una clara d'ou,(per lligar la carn).
Mentre, en una cassola prou amplosa, es sofregiràn les cebes talladetes a plumes, com sempre, aquest guisat vol molt poc foc, es a dir, un sofregit llarg, fins que la ceba es torna molt tova.
Posarem un plat amb farina, per arrebossar i un plat amb ous batuts, (2 ous), i hi passarem les patates previament tapades amb una mica dels encenalls que hem tret en buidar-les, (aixo es fà per que no marxi el farcit), primer amb ou i despres amb farina i les passarem per la paella per que quedin segellades i una mica daurades, no més una mica.
Les afegirem a la cassola amb la ceba, un bon raig de brandy, el llorer,la canyella, sal i una mica de pebre, i ho posarem al foc ara una mica víu per evaporar l'alcohol del brandy.
Una vegada evaporat, s'afegeix una mica de brou fins a cobrir-les i s'afegeixen els encenalls i trossets de patata, que hem tret en buidar-les, (aixó farà que quedi un suc espesset).
Si cal es và afegint-t'hi aigua o brou a miquetes i quan falta poquet per que siguin cuites, s'afegeix una picada amb les ametlles torrades i un brins de safrà, deixatada amb una mica d'aigua, es deix 8' i es deixa reposar una estoneta, per escudellar-les tot seguit.

2h

Notes

S'ha d'anar en compte que no s'aferri, sacsan la cassola no pàs remenant-la !!!!!!, i sobre tot que la picada només cogui els 8', doncs s'aferraria tot i no quedaria bé el guisat !!!!!!!!!.

Es un guisat molt bó, per un dia que tingueu temps, i acompanyat amb una amanida catalana queda complertíssim.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1061 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:


4 comentaris:

Àngels Fernández Guillén diu:
Aquestes patates tenen molt bona pinta. Intentaré fer-les un dia d'aquests.
Ares Bonamusa diu:
Angels, ja em diràs que t'han semblat, recepta de casa de tota la vida.

Salutacións.

Ares
Carmen vives diu:
Aquestes patates les feia una tia meva, son molt bones, compraré l'estri de buidar-les i les faré.
Ares Bonamusa diu:
Carmen,quan les facis et transportaran als aromes d'abans, aquests mai desapareixen, son una emprenta que ha deixat el temps.

Gaudeix-ne molt.

Ares


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!