Macarrons de Festa Major
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Macarrons 1/2kg
- Vi blanc un raig llarg
- Oli, sal, pebre
- 1 ceba grossa
- 400g de tomaquets, un polsim de sucre
- 400 de carn trinxada de tossino
- 1 fetge de conill
- Una miqueta de brou suau
Beixamel:
- Mantega, farina, llet, nou moscada
- Formatge vell per gratinar
5 racions
Utensilis
Olla, colador, cassola.
Elaboració
Es bullen els macarrons amb aigua i sal i amb un colador s'esvandeixen amb aigua freda, una vegada han deixat anar tota l'aigua i posats encara al colador s'afegeix per sobre un bon raig de vi blanc, tot sacsan-los i deixan-los així fins a fer-los servir, (d'aquesta manera absorveixen els aromes del vi).
Es posa oli en una cassola de terrissa i s'afegeix la ceba previament tallada a la brunoise i a foc suau es va sofregint, a mig sofregir s'hi posa la carn, s'amaneix amb sal i pebre, i es deixa que es faci ben sofregida, ara es quan es posa el tomaquet ratllat amb una miqueta de sucre, per corretgir l'acidesa, i es va remenant de tant en tant, fins a mig sofregir.
Mentre, en un morter picarem ben fi el fetge del conill i el deixatarem amb una mica de brou, aquesta picada s'afegirà a la cassola i donant-li una remenada a tot el sofregit, s'acabàra de coure.
Ara, es quan es barrejan els macarrons a la cassola amb tot el guisat, si donan uns tombs a la fí de que agafin tots els sabors.
Haurem fet una beixamel, de la manera acostumada,(una mica fluida), amb la mantega, farina, llet i nou moscada, (molt poqueta), i s'escampa per sobre els macarrons, s'afegeix per sobre el formatge ratllat i unes boletes de mantega i tot plegat es posa a gratinar, fins que en resti ben daurat.
Desitjo que ùs agradi.
Ares
1h 15min
Notes
Es un plat molt bo i digne d'una menja amb família per una celebració.
I m'atreveixo a dir que, pot sustituir quasi amb igualtat de sabors als canelons.
Es laboriós de temps si aquest es respecta, es a dir coure-ho a foc lent, pero paga la pena, "donat que el resultat es molt diferent".
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2753 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.