Macarrons de Festa Major
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Macarrons 1/2kg
- Vi blanc un raig llarg
- Oli, sal, pebre
- 1 ceba grossa
- 400g de tomaquets, un polsim de sucre
- 400 de carn trinxada de tossino
- 1 fetge de conill
- Una miqueta de brou suau
Beixamel:
- Mantega, farina, llet, nou moscada
- Formatge vell per gratinar
5 racions
Utensilis
Olla, colador, cassola.
Elaboració
Es bullen els macarrons amb aigua i sal i amb un colador s'esvandeixen amb aigua freda, una vegada han deixat anar tota l'aigua i posats encara al colador s'afegeix per sobre un bon raig de vi blanc, tot sacsan-los i deixan-los així fins a fer-los servir, (d'aquesta manera absorveixen els aromes del vi).
Es posa oli en una cassola de terrissa i s'afegeix la ceba previament tallada a la brunoise i a foc suau es va sofregint, a mig sofregir s'hi posa la carn, s'amaneix amb sal i pebre, i es deixa que es faci ben sofregida, ara es quan es posa el tomaquet ratllat amb una miqueta de sucre, per corretgir l'acidesa, i es va remenant de tant en tant, fins a mig sofregir.
Mentre, en un morter picarem ben fi el fetge del conill i el deixatarem amb una mica de brou, aquesta picada s'afegirà a la cassola i donant-li una remenada a tot el sofregit, s'acabàra de coure.
Ara, es quan es barrejan els macarrons a la cassola amb tot el guisat, si donan uns tombs a la fí de que agafin tots els sabors.
Haurem fet una beixamel, de la manera acostumada,(una mica fluida), amb la mantega, farina, llet i nou moscada, (molt poqueta), i s'escampa per sobre els macarrons, s'afegeix per sobre el formatge ratllat i unes boletes de mantega i tot plegat es posa a gratinar, fins que en resti ben daurat.
Desitjo que ùs agradi.
Ares
1h 15min
Notes
Es un plat molt bo i digne d'una menja amb família per una celebració.
I m'atreveixo a dir que, pot sustituir quasi amb igualtat de sabors als canelons.
Es laboriós de temps si aquest es respecta, es a dir coure-ho a foc lent, pero paga la pena, "donat que el resultat es molt diferent".
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2010 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Mercè, imagino que la deus haver tastat! Celebró que t'hagi agradat!
Quina bona pinta..!!!
Nuri, els espigalls es una varietat de la familia de les cols, ara es la temporada, si vas a un mercat o a pagesos en...
M'agrada molt aquest plat jo el faig però amb arros com si fós una minestrone, el probaré amb pasta, te molt bona...
Aquest any em toca fer-les a mi, així les feia el meu pare, tal com vosté les fà, el que em cal n'es trovar una garrafa...