Macarrons de Festa Major

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Macarrons 1/2kg
  • Vi blanc un raig llarg
  • Oli, sal, pebre
  • 1 ceba grossa
  • 400g de tomaquets, un polsim de sucre
  • 400 de carn trinxada de tossino
  • 1 fetge de conill
  • Una miqueta de brou suau

Beixamel:

  • Mantega, farina, llet, nou moscada
  • Formatge vell per gratinar

5 racions

Utensilis

Olla, colador, cassola.

Elaboració

Es bullen els macarrons amb aigua i sal i amb un colador s'esvandeixen amb aigua freda, una vegada han deixat anar tota l'aigua i posats encara al colador s'afegeix per sobre un bon raig de vi blanc, tot sacsan-los i deixan-los així fins a fer-los servir, (d'aquesta manera absorveixen els aromes del vi).
Es posa oli en una cassola de terrissa i s'afegeix la ceba previament tallada a la brunoise i a foc suau es va sofregint, a mig sofregir s'hi posa la carn, s'amaneix amb sal i pebre, i es deixa que es faci ben sofregida, ara es quan es posa el tomaquet ratllat amb una miqueta de sucre, per corretgir l'acidesa, i es va remenant de tant en tant, fins a mig sofregir.
Mentre, en un morter picarem ben fi el fetge del conill i el deixatarem amb una mica de brou, aquesta picada s'afegirà a la cassola i donant-li una remenada a tot el sofregit, s'acabàra de coure.
Ara, es quan es barrejan els macarrons a la cassola amb tot el guisat, si donan uns tombs a la fí de que agafin tots els sabors.
Haurem fet una beixamel, de la manera acostumada,(una mica fluida), amb la mantega, farina, llet i nou moscada, (molt poqueta), i s'escampa per sobre els macarrons, s'afegeix per sobre el formatge ratllat i unes boletes de mantega i tot plegat es posa a gratinar, fins que en resti ben daurat.
Desitjo que ùs agradi.
Ares

1h 15min

Notes

Es un plat molt bo i digne d'una menja amb família per una celebració.
I m'atreveixo a dir que, pot sustituir quasi amb igualtat de sabors als canelons.
Es laboriós de temps si aquest es respecta, es a dir coure-ho a foc lent, pero paga la pena, "donat que el resultat es molt diferent".


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2753 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

4 comentaris:

Pepi Faure Julián diu:
M'agraden aquests macarrons. Me'ls apunto per fer ja que a casa són molt afeccionats als macarrons fets de totes maneres...però si són de colors... millor que millor. AQUESTS, HAN D'ESTAR MÉS QUE BONS...
Pepi Faure Julián diu:
Per cert, cóm és ...a la brunoise?.... Mercès per la teva resposta...
Quim Lleonart diu:
Quan ens diuen que una verdura, la hem de tallar a brunoise, vol dir que la hem de tallar a quadrets, ja siguin, grans, mitjans, o petis. Quim Lleonart.
Ares Bonamusa diu:
Quim Lleonart, gràcies!

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: