Macarrons amb xixorrites
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Mig quilo, de macarrons normals
- 400 grams de xixorrites, ( si no en trobem, ens les podem fer nosaltres mateixos)
- Tomàquet fregit
- Tres alls laminats
- Dues fulles de llorer
- Sal
- Oli d'oliva
- Ví blanc
- Una ceba picolada
- Mantega
- Aigua
- Formatge ratllat
6 racions
Elaboració
Primer de tot, bullim els macarrons, amb aigua, sal, i mantega. Quan són cuits al "dente", els escorrem, i els reservem.
A part, en una cassola de terrissa amb oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, els alls laminats, i el llorer. Seguidament, afegim les xixorrites, i ho fregim tot plegat, uns cinc minuts. Tot seguit, afegim el tomàquet fregit, i un raig de vi blanc.
Després, retirem el llorer, i hi afegim els macarrons, i deixem que cogui tot plegat, uns deu minuts més. Un cop cuits, els anem servint en el plat, amb una mica de formatge ratllat, pel damunt, i espero que us agradin aquests macarrons de la postguerra.
40min
Notes
Les xixorrites, a l'època de la postguerra, les venien a les cansaladeries, i no eren res més, que les puntes de tots els embotits que sobraven, i per no tirar-los, els venien sobretot per les families treballadores, per cuinar: macarrons, llenties, mongetes, etc..
I us puc ben assegurar, que quedaven uns plats, realment excel·lents.
Etiquetes: Cuina amb xixorrites Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2786 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.