Macarrons amb xixorrites

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Mig quilo, de macarrons normals
  • 400 grams de xixorrites, ( si no en trobem, ens les podem fer nosaltres mateixos)
  • Tomàquet fregit
  • Tres alls laminats
  • Dues fulles de llorer
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Ví blanc
  • Una ceba picolada
  • Mantega
  • Aigua
  • Formatge ratllat

6 racions

Elaboració

Primer de tot, bullim els macarrons, amb aigua, sal, i mantega. Quan són cuits al "dente", els escorrem, i els reservem.
A part, en una cassola de terrissa amb oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, els alls laminats, i el llorer. Seguidament, afegim les xixorrites, i ho fregim tot plegat, uns cinc minuts. Tot seguit, afegim el tomàquet fregit, i un raig de vi blanc.
Després, retirem el llorer, i hi afegim els macarrons, i deixem que cogui tot plegat, uns deu minuts més. Un cop cuits, els anem servint en el plat, amb una mica de formatge ratllat, pel damunt, i espero que us agradin aquests macarrons de la postguerra.

40min

Notes

Les xixorrites, a l'època de la postguerra, les venien a les cansaladeries, i no eren res més, que les puntes de tots els embotits que sobraven, i per no tirar-los, els venien sobretot per les families treballadores, per cuinar: macarrons, llenties, mongetes, etc..
I us puc ben assegurar, que quedaven uns plats, realment excel·lents.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1364 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Beppa Casas diu:
La meva mare posava en unes cassoletes de fang (de crema, de postre), una mica d'oli, un ou i un grapat de xixorrites, a gratinar. Em ve salivera de recordar-ho... Què senzill i què bo!


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!