El romesco
												Categoria: 
						
						 Salses
 
						Salses
						
						
						
						Tipus de plat: Salsa
						Recepta per forn
						
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- Vuit tomàquets escalivats (de mida mitjana).
- Dotze grans d'all escalivats (sense el cor)
- Dos grans d'all pelats (sense el cor)
- Un brot de julivert
- Unes fulles de menta fresca
- Sal
- Pebre negre en pols
- Pa fregit
- Tres pebrots de romesco fregits, o nyores
- Ametlles torrades i pelades
- Un grapat de pinyons
- Un pessic de xocolata en pols
- Oli de gira-sol
- Vinagre
 12 racions
 12 racions
Utensilis
Una olla fonda
Una batedora elèctrica
Elaboració
							En el forn a 180º, escalivem els tomàquets i els alls pelats.(perquè així no cal pelar-los).En una paella amb oli, fregim els pebrots o les nyores (sense el peduncle), juntament amb el pa. Seguidament, posem tots els ingredients en una olla una mica fonda, inclosos la menta i la xocolata, i ja ho podrem passar per la batedora elèctrica.
Seguidament, anem tirant oli de Girasol, i anem passant la trituradora elèctrica, com si féssim una maionesa. Penseu que el romesco, no accepta més oli que el que ell vol. Si passés que comença a surar oli per sobre, retireu l'oli sobrant, hi afegiu dos ous sencers, i seguiu batent amb la batedora. Us quedarà lligat, i ja tindreu el romesco llest per fer servir.
														
 30min
  30min 
Notes
Aquest, romesco el faig servir per tot: Com a salsa per calçots, per peixos al romesco, per fer la Xatonada, per fer plats de carn, i fins i tot per acompanyar verdures a la planxa, o a la graella.
 Etiquetes: 
						L'enigmàtic món de les salses
 
						Etiquetes: 
						L'enigmàtic món de les salses  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 4892 visites.
 4892 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
								 
									 Carles Serrano
 Carles Serrano![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds Llegums i verdures
 Llegums i verdures 
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Salsa
 Salsa Carns
 Carns
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Postres i dolços
 Postres i dolços
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram