El romesco

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Vuit tomàquets escalivats (de mida mitjana).
  • Dotze grans d'all escalivats (sense el cor)
  • Dos grans d'all pelats (sense el cor)
  • Un brot de julivert
  • Unes fulles de menta fresca
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Pa fregit
  • Tres pebrots de romesco fregits, o nyores
  • Ametlles torrades i pelades
  • Un grapat de pinyons
  • Un pessic de xocolata en pols
  • Oli de gira-sol
  • Vinagre

12 racions

Utensilis

Una olla fonda
Una batedora elèctrica

Elaboració

En el forn a 180º, escalivem els tomàquets i els alls pelats.(perquè així no cal pelar-los).En una paella amb oli, fregim els pebrots o les nyores (sense el peduncle), juntament amb el pa. Seguidament, posem tots els ingredients en una olla una mica fonda, inclosos la menta i la xocolata, i ja ho podrem passar per la batedora elèctrica.
Seguidament, anem tirant oli de Girasol, i anem passant la trituradora elèctrica, com si féssim una maionesa. Penseu que el romesco, no accepta més oli que el que ell vol. Si passés que comença a surar oli per sobre, retireu l'oli sobrant, hi afegiu dos ous sencers, i seguiu batent amb la batedora. Us quedarà lligat, i ja tindreu el romesco llest per fer servir.

30min

Notes

Aquest, romesco el faig servir per tot: Com a salsa per calçots, per peixos al romesco, per fer la Xatonada, per fer plats de carn, i fins i tot per acompanyar verdures a la planxa, o a la graella.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4769 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: