El romesco

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Vuit tomàquets escalivats (de mida mitjana).
  • Dotze grans d'all escalivats (sense el cor)
  • Dos grans d'all pelats (sense el cor)
  • Un brot de julivert
  • Unes fulles de menta fresca
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Pa fregit
  • Tres pebrots de romesco fregits, o nyores
  • Ametlles torrades i pelades
  • Un grapat de pinyons
  • Un pessic de xocolata en pols
  • Oli de gira-sol
  • Vinagre

12 racions

Utensilis

Una olla fonda
Una batedora elèctrica

Elaboració

En el forn a 180º, escalivem els tomàquets i els alls pelats.(perquè així no cal pelar-los).En una paella amb oli, fregim els pebrots o les nyores (sense el peduncle), juntament amb el pa. Seguidament, posem tots els ingredients en una olla una mica fonda.
Seguidament, anem tirant oli de Girasol, i anem passant la trituradora elèctrica, com si féssim una maionesa. Penseu que el romesco, no accepta més oli que el que ell vol. Si passés que comença a surar oli per sobre, retireu l'oli sobrant, hi afegiu dos ous sencers, i seguiu batent amb la batedora. Us quedarà lligat com si rés no hagués passat, i ja tindreu el romesco llest per fer servir.

30min

Notes

Aquest, romesco el faig servir per tot: Com a salsa per calçots, per peixos al romesco, per fer la Xatonada, per fer plats de carn, i fins i tot per acompanyar verdures a la planxa.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2331 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: