Salsa bearnesa
												Categoria: 
						
						 Salses
 
						Salses
						
						
						
						Tipus de plat: Salsa
						
						Típica de:  França → Bearn
 França → Bearn
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Expert
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- Ascalunya
- Estragó
- Vinagre fí ( poma, cava etc.)
- Mantega ( no margarina)
- Pebre negre en grá
- Dos rovells d'ou
- Cerfull molt picolat
- Un polsim de sal
 12 racions
 12 racions
Utensilis
Una vasina, o una sopera amb el fons rodó.
Elaboració
							Començarem per clarificar la mantega. En un bol, posarem la mantega i la diluïrem en el microones o al bany maria. Després, amb l'ajut d'un cullerot anirem traient el greix de la mantega, procurant deixar en el fons del bol, les impureses que porta la mantega. Amb aquesta mantega clarificada, ja podem fer la salsa Bearnesa. Damunt de la planxa ( no amb foc directe) posem la vasina o una sopera d'acer inoxidable, i hi fiquem: l'estragó i la ascalunya ben picolats.Posem uns grans de pebre i unpolsim de sal.Seguidament, afegim dos rovells d'ou i un raig de vinagre. Un cop damunt la planxa, anem batent amb les varetes, com si fesim una maionesa, i anem tirant cullerades de mantega líquida anant muntant la salsa.
Si veiem que la salsa s'escalfa massa, ho retirem un moment de foc i esquitxem amb unes gotes d'aigua freda. Ho tornem a posar a la planxa, i anem muntant, fins tenir la quantitat desitjada. Abans de servir-ho, ho espolsem amb el Cerfull ben picolat.
														
 40min
  40min 
Notes
Hem de tenir cura de fer la quantitat que necessitem, doncs un cop freda, les sobres no es poden recuperar.
 Etiquetes: 
						L'enigmàtic món de les salses
 
						Etiquetes: 
						L'enigmàtic món de les salses  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2035 visites.
 2035 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Altres
 Altres Salsa
 Salsa Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
  Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Carns
 Carns 
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram