Cua de Bou amb vi Cabernet Sauvignon

Ingredients

  • 1 Cua de bou (o vaca)
  • 1 Ampolla de Cabernet sauvignon gran reserva Maset del Lleó
  • 3 Cebes
  • 1 Pastanaga
  • 1 Branca d'api
  • 1 Porro
  • 3 Grans d'all
  • Llorer
  • Farigola
  • Orenga
  • Farina
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre negre amb gra
  • Brou

Per a la picada:

  • 1 Gra d'all
  • Un grapat d'ametlles
  • 4 o 5 Carquinyolis
  • Julivert
  • Una miqueta de xocolata (85% cacau)

Elaboració

Tallem les verdures en juliana i les posem a macerar amb el vi, juntament amb la cua de bou, les herbes aromàtiques, sal i una mica de pebre en gra.
Ho deixem així a la nevera un mínim de 8 hores.
Quan tinguem macerada la carn i les verdures, colem el vi i el reservem.
A continuació, enfarinem la carn i la fregim una miqueta, la retirem del foc i la deixem al damunt de paper absorbent per evitar l'excès d'oli.
Seguidament sofregim les verdures.
Una vegada sofregides les verdures, hi posem la cua de bou, hi tirem el vi, i ho deixem tot plegat fent xup-xup a foc molt lent amb la cassola tapada unes 6 o 7 hores, tot vigilant i remenant de tant en tant. Si veiem que ens queda sec hi podem afegir una mica d'aigua o molt millor, brou.
Aquesta tècnica de cocció, els francessos n'hi diuen quelcom així com "coup de feu", que consisteix en deixar la cassola al damunt d'una planxa a baixa temperatura, per evitar que el foc li toqui directament.
Si a casa no podem fer-ho, tinguem en compte que ha de ser a foc molt i molt baix. Si tenim vitroceràmica ens pot anar millor per controlar la temperatura, sino és aconsellable utilitzar algun estri de cuina per separar una mica el foc de la cassola.

Acabat aquest procés, ho deixem refredar, ho tornem a posar a la nevera perquè reposi unes hores i així quan la treiem, podem desgreixar la salsa amb més facilitat.
Un cop desgreixat ho escalfem una mica i separem la cua de bou, triturem les verdures i el suc de la cocció amb la batedora i ho passem per un colador xinès per fer que la salsa ens quedi ben fina.
Ara serà el moment de tornar-ho a posar al foc tot i afegint-hi la picada, que haurem preparat prèviament, perquè ens acabi de lligar la salsa.

Veureu que amb aquest procés ens quedarà una salsa gairebé com una melmelada o xocolata desfeta.....

Ho deixem coure tres minutets tot plegat i plat a punt! Per sucar-hi pa!
Bon profit!


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1577 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: