Farcellets de pernil cuit amb camagrocs i gambes amb la seva crema
Ingredients
- 4 talls de pernil cuit
- 12 Gambes grosses (De Palamòs, Blanes, Arenys, Vilanova…)
- 600 g de camagrocs
- 2 escalunyes
- 3 o 4 tomàquets ratllats (sense pell ni llavors)
- 2 culleradetes de crema fresca
- 1/2 copeta de conyac
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre blanc
- Cibolet
- Flors comestibles (Per decorar el plat)
Elaboració
El primer que farem serà separar el caps de les cues de les gambes, les pelem i resevem.
A continuació, prepararem la crema de gambes:
En una paella amb oli d’oliva verge sofregirem una mica les escalunyes picadetes, un cop siguin transparents i afegirem els caps (Reservant-ne un parell per la decoració del plat) i les pells de les gambes donant-li un tomb a tot plegat. Seguidament i posem el tomàquet i deixem que es cogui tot una miqueta, hi tirarem el conyac i ho flamegem. Deixem reduir i afegim una mica de fumet.
A continuació, ho triturem tot amb la batedora i ho pasem per un colador fi.
Finalment hi afegim dues culleradetes de crema fresca, un polsim de pebre blanc i rectifiquem de sal.
Preparació dels farcellets:
Primer, saltarem en una paella amb oli els camagrocs, quan hagin deixat anar la seva aigua i tirarem les cues de les gambes tallades a trossets (Com amb els caps, en reservarem tres o quatre per el montatge final del plat)
Una vegada saltats les cues i el camagrocs hi afegirem una mica de la crema que hem preparat i ja podrem fer el farcellets embolicant el pernil cuit amb la farsa i lligant-los amb una mica de cibolet.
Montatge del plat:
Posarem una mica de la crema de gambes al fons i al damunt els farcellets, les gambes, alguns camagrocs i floretes tal i com veieu a les fotos o com dicti la vostra imaginació.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Enllaça aquesta recepta:
2367 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.