Farcellets de pernil cuit amb camagrocs i gambes amb la seva crema
Ingredients
- 4 talls de pernil cuit
- 12 Gambes grosses (De Palamòs, Blanes, Arenys, Vilanova…)
- 600 g de camagrocs
- 2 escalunyes
- 3 o 4 tomàquets ratllats (sense pell ni llavors)
- 2 culleradetes de crema fresca
- 1/2 copeta de conyac
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre blanc
- Cibolet
- Flors comestibles (Per decorar el plat)
Elaboració
El primer que farem serà separar el caps de les cues de les gambes, les pelem i resevem.
A continuació, prepararem la crema de gambes:
En una paella amb oli d’oliva verge sofregirem una mica les escalunyes picadetes, un cop siguin transparents i afegirem els caps (Reservant-ne un parell per la decoració del plat) i les pells de les gambes donant-li un tomb a tot plegat. Seguidament i posem el tomàquet i deixem que es cogui tot una miqueta, hi tirarem el conyac i ho flamegem. Deixem reduir i afegim una mica de fumet.
A continuació, ho triturem tot amb la batedora i ho pasem per un colador fi.
Finalment hi afegim dues culleradetes de crema fresca, un polsim de pebre blanc i rectifiquem de sal.
Preparació dels farcellets:
Primer, saltarem en una paella amb oli els camagrocs, quan hagin deixat anar la seva aigua i tirarem les cues de les gambes tallades a trossets (Com amb els caps, en reservarem tres o quatre per el montatge final del plat)
Una vegada saltats les cues i el camagrocs hi afegirem una mica de la crema que hem preparat i ja podrem fer el farcellets embolicant el pernil cuit amb la farsa i lligant-los amb una mica de cibolet.
Montatge del plat:
Posarem una mica de la crema de gambes al fons i al damunt els farcellets, les gambes, alguns camagrocs i floretes tal i com veieu a les fotos o com dicti la vostra imaginació.

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Enllaça aquesta recepta:
1611 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Evidenment, la salsa es pot fer amb batedora elèctrica. Aquesta recepta vol conservar la forma tradicional de fer-la. Una...
Volia dir, abraçada! ;)
Hola Encarna! M'encanta aquest arròs. El arrossos em "xiflen" Però perdona'm una petita crítica lingüistica, Si les...
No dubtis en fer-ho!!
Hola Merce! Ja tens el meu vot. ;))