Pollastre de pagès amb escamarlans i gambes
Ingredients
- 1pollastre de pagèos
- 6 escamarlans
- 6 gambes
- 2cebes
- 2tomates madurs
- 2carrotes
- 3grans d'all
- 1got petit de vi ranci
- 1got petit de vi blanc
- 1got petit de conyac
- Brou d'aviram
- Farina
- Llorer
- Farigola
- Sal
- Pebre
La picada:
- 1 llesca de pa fregit
- Ametlles
- Safra
- Bitxo
4 racions
Utensilis
Una cassola , un morter per la picada,unes pinces de cuina i un estri de fusta per remenar.
Elaboració
Primer de tot daurem el pollastre tallat a trossos en una cassola, salat i enfarinat. Un cop daurat el traiem i el reservem; incorporem la ceba picada i la carrota a rodelles ben fines a la cassola i un cop ben daurat, afegim els alls trinxats i els tomates triturats.
Reguem amb el vi ranci i el vi blanc; lliguem amb una mica de farina i deixem reduir ben a poc a poc a foc molt lent. Tot seguit posem el pollastre en una cassola de terrissa, cobrim amb brou i afegim el sofregit i posem al foc perquè es vagi fent.
Mentrestant saltem els escamarlans en una paella, els flamegem amb conyac i els passem a la cassola amb el pollastre.
Ara fem el mateix amb les gambes. Deixem coure mitja hora a foc lent. Seguidament traiem el pollastre, els escamarlans i les gambes, colem el suc i tornem a posar el pollastre, escamarlans gambes i el suc colat, a la cassola.
Fem xup xup i mentrestant fem la picada. La incorporem a la cassola i deixem uns deu minuts mes.
1h 30min

Etiquetes:
Carn
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
11839 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gracies. Hi farè un cop de ull.
Correctament, pastanagues.Gràcies Joan.
Carai, Cotlliure també és un bon lloc per comprar aquestes ostres.I la manera de menjarles esplendida, segur.
Te raó en Joan, i a més està mal escrit per part meva. Carrotes seria correcte en certa manera.
Esperem que be home. Ja hem faràs saber quelcom.