Pollastre de pagès amb escamarlans i gambes

Ingredients

  • 1pollastre de pagèos
  • 6 escamarlans
  • 6 gambes
  • 2cebes
  • 2tomates madurs
  • 2carrotes
  • 3grans d'all
  • 1got petit de vi ranci
  • 1got petit de vi blanc
  • 1got petit de conyac
  •  Brou d'aviram
  • Farina
  • Llorer
  • Farigola
  •  Sal
  • Pebre

La picada:

  • 1 llesca de pa fregit
  • Ametlles
  • Safra
  • Bitxo

4 racions

Utensilis

Una cassola , un morter per la picada,unes pinces de cuina i un estri de fusta per remenar.

Elaboració

Primer de tot daurem el pollastre tallat a trossos en una cassola, salat i enfarinat. Un cop daurat el traiem i el reservem; incorporem la ceba picada i la carrota a rodelles ben fines a la cassola i un cop ben daurat, afegim els alls trinxats i els tomates triturats.
Reguem amb el vi ranci i el vi blanc; lliguem amb una mica de farina i deixem reduir ben a poc a poc a foc molt lent. Tot seguit posem el pollastre en una cassola de terrissa, cobrim amb brou i afegim el sofregit i posem al foc perquè es vagi fent.
Mentrestant saltem els escamarlans en una paella, els flamegem amb conyac i els passem a la cassola amb el pollastre.
Ara fem el mateix amb les gambes. Deixem coure mitja hora a foc lent. Seguidament traiem el pollastre, els escamarlans i les gambes, colem el suc i tornem a posar el pollastre, escamarlans gambes i el suc colat, a la cassola.
Fem xup xup i mentrestant fem la picada. La incorporem a la cassola i deixem uns deu minuts mes.

1h 30min


Recepta de cuina de Pollastre de pagès amb escamarlans i gambes

Moltes gracies per la recepta, senzilla i bona. Encara que no sigui de fang la cassola degut a la quantitat d´ingredients, també ha quedat be.
per Jordi Mora I Garrido

Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8422 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Jordi Torras diu:
Boníssim!!!


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!